Erik Bojničan Rôzne

Ako prírodu vidia mladí? Odhalí to zaujímavá výstava v Hlohovci. FOTO

Viac ako štyri stovky detí a mladých sa zapojili do zaujímavej súťaže, ktorej poslaním je sprístupniť pohľad na prírodu a životné prostredie. Ich jedinečný pohľad môžete vidieť v múzeu v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Ako prírodu vidia mladí? Odhalí to zaujímavá výstava v Hlohovci. FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Vlastivedné múzeum v Hlohovci v piatok 12. februára ocenilo víťazov krajskej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže Via Naturae – Cestou prírody 2015. Súťažiaci súťažili v dvoch kategóriách – kresba, maľba, grafika a fotografia, porota hodnotila 427 prihlásených prác. Vo výstavnej sieni múzea budú najlepšie vystavené do 2. marca.

Poslaním súťaže je sprístupniť mladým ľuďom pohľad na prírodu a životné prostredie nielen cez knihy a teórie, ale prostredníctvom umeleckého a tvorivého vyjadrenia. Súťaž si tiež kladie za cieľ vytvárať trvalejší a hlbší vzťah k prírode a zároveň dať mládeži možnosť vyjadriť svoj pohľad na problémy životného prostredia.

Najčastejším motívom aktuálneho ročníka súťaže boli zvieratá, rastliny a prírodné scenérie. V porovnaní s predošlými rokmi sa menej prác venovalo problémom životného prostredia. Nápaditým využitím prírodných materiálov už tradične súťaž spestrili práce v najmladšej vekovej kategórii.

V kategórii kresba, maľba, grafika sa víťazom medzi súťažiacimi do šesť rokov stal Tomáš Vozárik zo Základnej školy (ZŠ) s materskou školou v Červeníku, do 11 rokov Hana Štrbová zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Hlohovci, do 15 rokov Lea Geseová z Gymnázia Ivana Kupca v Hlohovci a do 19 rokov Zuzana Jantáková zo ZUŠ v Hlohovci. Vo fotografii zvíťazila v kategórii do 14 rokov Adela Borčányová a do 19 rokov Sophie Miklovičová z hlohovskej ZUŠ. Informoval o tom Branislav Varga z Vlastivedné­ho múzea.

Pozrite si v galérii fotografie z odovzdávania cien.

Foto: ilustračné

FOTO z odovzdávania cien Via Naturae – Cestou prírody 2015
13
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM