Erik Bojničan Rôzne

Akcia pre všetkých priaznivcov turistiky: Tradičný pochod Fornoseg - Frašták sa blíži

Turistický pochod Fornoseg - Frašták cez Soroš má už svoju históriu a každým rokom si získava viac a viac záujemcov. Tradičné odznaky nebudú chýbať ani na dvanástom ročníku.

Ilustračný obrázok k článku Akcia pre všetkých priaznivcov turistiky: Tradičný pochod Fornoseg - Frašták sa blíži
Foto: Róbert Jakubička

Turisti zo širokého okolia, ktorí sa už nevedia dočkať jarného pochodu HP sa môžu tešiť na jeho mladšieho súrodenca – pochod Fornoseg – Frašták. Podľa zakladateľa Miroslava Veľkého sa pochod tradične uskutočňuje pri príležitosti oslobodenia obce Tepličky. Milovníci prírody si môžu pozrieť aj blízky náučný chodník Sedliská.

Prvý Fornoseg – Frašták (Tepličky – Hlohovec) pochod sa uskutočnil v roku 2004. Organizátori zámerne použili staré názvy obce a mesta, aby priblížili ľuďom časy minulé. Trasa pochodu totiž vedie cez Soroš – Považský Inovec, po chodníku kade chodili naši občania pešo na jarmok, k notárovi či deti do školy, pred rokom 1948.

Štart

Tepličky, obecný úrad, 9:30

Trasa

10 km: Tepličky, OcÚ – Soroš – Hlohovec, Viecha Jašter – Hlohovec, žel. st.

Cieľ

Hlohovec, Viecha Jašter na Starej hore (Hlohovec, žel. st.)

Doprava na štart z Hlohovca

Autobusom SAD (9:00 hod z Hlohovej ul., 9:02 hod zo železničnej sanice), alebo osobitným autobusom organizátora (9:00 hod z Hlohovej ul., 9:05 hod zo železničnej stanice)

Trasa vedie po cestách a lesných chodníkoch medzi Tepličkami a Hlohovcom, ktoré sú značené turistickým značením, alebo vlastným značením organizátora. Prezentácia a odovzdávanie potvrdení o absolvovaní bude na hromadnom štarte pri OcÚ Tepličky. Občerstvenie je pripravená vo Vieche Jašter pred Hlohovcom.

„Srdečne vás pozývame už na 12. ročník turistického pochodu Fornoseg – Fraštak cez Soroš, ktorý sa uskutoční túto sobotu. Budú aj tradičné odznaky pre účastníkov,“ povedal Veľký.

Čítajte tiež:

Blíži sa ďalší ročník jarného pochodu HP: Padne opäť rekord v návštevnosti?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM