Erik Bojničan Rôzne

Akcia, ktorá vás chytí za srdce: Mladí Hlohovčania plánujú netradičnú dovolenku, na svoje si prídu chlpáči z útulkov

Mladí Hlohovčania Zuzana a Marek sa k dovolenke postavili nezištne. Plánujú autom prejsť celé Slovensko, zbierať veci pre útulky a nie len to. Táto akcia vás chytí za srdce.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, ktorá vás chytí za srdce: Mladí Hlohovčania plánujú netradičnú dovolenku, na svoje si prídu chlpáči z útulkov
Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovčania Zuzana (23) a Marek (29) radi pomáhajú a s dobrovoľníctvom v útulkoch pre zvieratá majú už skúsenosti. Pri výbere dovolenky so svojimi štvornohými miláčikmi aj toto zohralo úlohu. Túto akciu nazvali DroBaki na ceste. Marek vysvetľuje dôvody.

„DroBaki – to sú naši útulkáči. Ich pomenovanie vymyslel kamarát spojením ich mien Drobček a Baki. Bývame spolu v malom bytíku – Drobec ,Baki, Zuzana a ja,“ prezrádza Marek, podľa ktorého vedú bežný život. „Chodíme do práce, máme svoje záujmy a sny,“ pokračuje Marek.

„Ja rád fotím, študujem environmentalis­tiku. Zuzana má rada tetovania a zvieratá, chodieva pomáhať do útulkov. Tiež radi chodíme na výlety. A tak nás napadlo to všetko spojiť do jednej úžasnej dovolenky a popri tom urobiť za pomoci ľudí aj niečo užitočné,“ vysvetľuje Marek.

Mladí Hlohovčania sa zhodujú na tom, že Slovensko je nádherné a tak by ho počas prvých deviatich augustových dní chceli precestovať krížom-krážom a navštíviť čo najviac hradov, priehrad, prírodných rezervácii a všetkého zaujímavého, čo Slovensko ponúka.

„Chceli by sme ľuďom priniesť správy a fotografie z našej cesty a radi by sme cestou urobili aj niečo užitočné pre útulky. Preto budeme radi, ak budete našu myšlienku zdieľať, ak nám pomôžete dobrou radou, či povzbudením a veríme, že i my prinesieme vám niečo pozitívne do života,“ dodáva Marek.

Zuzana prezradila, že sa chystajú osloviť aj primátorov miest a starostov obcí a primátori z Hlohovca a Trnavy im bez váhania prisľúbili pomoc.

„Nakoľko máme pochodené viac-menej iba západné Slovensko, budeme radi ak nám odporučíte miesta, ktoré sa oplatí navštíviť. Či už to bude jedinečné jazero, vodopádik, rieka, kopček, pamiatka, nádherná lúka, vyhliadka, námestie, jedinečný park, zaujímavá atrakcia..... Ide hlavne o to, aby sme sa tam dostali so psíkmi,“ pokračuje Zuzana.

Mladí Hlohovčania chcú prejsť Slovensko a pomôcť zvieratkám z útulkov
1
Galéria
FOTO: Mladí Hlohovčania sa chystajú na cestu
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM