Erik Bojničan Rôzne

Akcia, ktorá vás chytí za srdce: Dobrovoľníci pomáhajú hednikepovaným deťom, uvidíte ich aj na námestí!

Aj v Hlohovci sa nájdu ľudia, ktorí sú bez nároku na mzdu ochotní pomáhať tým, ktorí mali v živote menej šťastia. Akcia DobroPark vás chytí za srdce.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, ktorá vás chytí za srdce: Dobrovoľníci pomáhajú hednikepovaným deťom, uvidíte ich aj na námestí!
Zdroj: Dnes24.sk

Nadácia Pomoc jeden druhému a Mesto Hlohovec pozýva na prvý „DobroPark 2015“. Ako informovala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, ide o priateľské stretnutie dobrovoľníkov a handicapovaných detí z Klubu Kľúčik Hlohovec a Domova sociálnych služieb Pastuchov, ktoré bude prebiehať formou výtvarného a hudobného workshopu.

„Dobrovoľníci, ktorými sú maturanti zo Strednej odbornej školy – odbor propagačná grafika, sa stretávali s handicapovanými deťmi počas celého školského roku,“ uviedla Hrinková Siebenstichová.

Študenti podľa mesta pripravovali pre deti dvakrát mesačne výtvarné workshopy, ktoré sa konali v priestoroch Spojenej školy. Hudobné workshopypravidelne pripravoval muzikoterapeut Marcel Durák. Ako ďalej uviedla Hrinková Siebenstichová, počas školského roku 2014/2015 sa konalo 7 výtvarných a 3 hudobné workshopy. Fotografie zo stretnutí ako a všetky informácie nájdete na facebooku „Nadácia Pomoc jeden druhému“ a na webstránke: pomocjedendru­hemu.sk

„DobroPark 2015 je prvé podujatie tohto druhu v Hlohovci. Verejnosť bude mať možnosť zblízka vidieť i pripojiť sa k dobrovoľníkom. Cieľom podujatia je nenútenou formou ukázať ľuďom ako prebiehajú dobrovoľnícke workshopy a zvýšiť tak povedomie o dobrovoľníckej činnosti pre handicapované deti. Ide o posledné dobrovoľnícke workshopy počas tohto školského roku,“ pokračuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Nadácia Pomoc jeden druhému podľa radnice organizuje toto podujatie s finančnou podporou Mesta Hlohovec. „Spoločne pozývame všetkých na stretnutie v parku na námestí sv. Michala pri kostole sv. Michala v piatok 12.6.2015, v čase od 13,00 do 17,00 hod,“ hovorí Hrinková Siebenstichová.

Nadácia Pomoc jeden druhému so sídlom v Hlohovci sa venuje pomoci druhým od roku 2005. Cieľom je pomôcť deťom a dospelým, ktorí sú zdravotne ťažko postihnutí a taktiež rodinám s nižším príjmom.

„Ak sa chcete stať dobrovoľníkom aj vy alebo pomôcť iným spôsobom, zaregistrujte sa na stránke nadácie a zapojte sa do ďalších aktivít,“dodala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM