Klaudia Goncalves Rôzne Správy Samospráva

Aj Hlohovec sa zapojí Európskeho týždňa mobility: Čo nás v meste čaká?

Mesto Hlohovec sa už po tretíkrát zapojí do Európskeho týždňa mobility. Aj vy tak máte možnosť vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Aj Hlohovec sa zapojí Európskeho týždňa mobility: Čo nás v meste čaká?
Zdroj: Dnes24.sk

Európsky týždeň mobility (ETM) prebieha každý rok od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Program na Slovensku koordinuje Ministerstvo životného prostredia a Slovenská agentúra životného prostredia.

“Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, chodenie či cyklistika, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu,” informuje webová stránka kampane.

V roku 2017 bol Európsky týždeň mobility doposiaľ najúspešnejší, zapojilo sa doň vyše 2500 obcí a miest.

Témou tohto ročníka ETM je „KOMBINUJ A CHOĎ!“. Pri propagácii tejto témy sa dôraz kladie na dosiahnutie cieľa cesty, často za nižšie náklady pre jednotlivca i spoločnosť, ako v prípade použitia súkromného vozidla. Kampaň vyzýva k uprednostneniu hromadnej dopravy pred cestou autom, ak už autom musíte, ponúknite odvoz ďalším ľuďom, aby bola kapacita vozidla naplno využitá.

A aké akcie chystá na týždeň mobility pre Hlohovčanov samospráva?

“Mesto Hlohovec sa do ETM zapája už tretíkrát. Počas celého týždňa od 16. do 22. septembra bude MHD v meste zdarma. Priaznivci cyklistiky sa už tradične stretnú na Cyklojazde po Fraštáku, ktorá sa uskutoční v stredu, 19. septembra. V rámci týždňa ETM budú aj materské školy mať svoje aktivity súviciace s dopravou,” uviedla Zuzana Hrinková Siebenstichová, referentka mesta Hlohovec pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu.

FOTO: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM