Erik Bojničan Rôzne

Známa kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú hlohovecké nevesty

Jeseň je obľúbeným obdobím na spečatenie vzájomnej lásky sobášom. Kaderníčka z nášho mesta nám prezradila, čo je tento rok trendy a aj to, aké požiadavky majú hlohovecké nevesty.

Ilustračný obrázok k článku Známa kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú hlohovecké nevesty
Zdroj: Dnes24.sk

Vždy usmiatu kaderníčku NIkolu Koštrnovú – Bartek pozná nejedna Hlohovčanka. Profesionálka na úpravu koruny krásy patrí medzi tie, ktoré o zákazníčky rozhodne nemajú núdzu. Hoci ako svadobná sezóna sa obvykle skloňuje leto, v našom meste je trend spečatiť svoju lásku práve na jeseň. Zisťovali sme teda, s akými požiadavkami za ňou hlohovecké nevesty prichádzajú.

Jednoduchý účes je praktický

Ako vysvetľuje ostrieľaná kaderníčka, ťažké a komplikované účesy ku dňu D sa pomaly vytrácajú. „Stále je to individuálne, niektoré nevesty preferujú jednoduché, niektoré zložité… Začínajú však prevládať jednoduchšie,“ hovorí Nikola, podľa ktorej je to aj z praktických dôvodov. „Ak sa chce nevesta počas celej noci cítiť dobre a venovať sa hosťom, so zložitým účesom to ide naozaj len ťažko,“ pokračuje kaderníčka, ktorá dodáva, že Slovenky si stále viac potrpia na účes, ako je tomu na západe. Tam podľa nej veľmi často vidieť len rozpustené vlasy a nič viac.

Čo sa týka účesov, móda je podľa Nikoly pestrá. „Robila som napríklad len vlny, rozpustené vlasy s jemnou korunkou a obľúbené sú drdoly do boku, vrkoče… Klasický závoj sa vidí už len málo, teraz sú obľúbené Francúzske závoje so sítkom do tváre a kvetmi na ozdobu,“ prezrádza o najnovších trendoch.

Skúška je dôležitá

Skúška účesu je podľa Nikoly per ňu dôležitá, hlavne pri zákazníčkach, ktoré k nej nechodia pravidelne. „Pred dňom D si musím vyskúšať typ vlasov a to čo si k nim môžem dovoliť. Bez toho by som účes ani nerobila,“ vysvetľuje a dopĺňa, že ak zákazníčke robila už nejaké účesy predtým môže nevesta na skúške zistiť, ako bude účes vyzerať, keďže predstavy sa môžu líšiť od skutočnosti.

„To, že zákazníčka zmení názor je bežné. Pozrie si fotky a spýta sa či napríklad ofinu neskúsime inak. Nemám s tým problém aj v samotný deň svadby, ako ale vravím musím poznať tie vlasy, nech viem čo si môžem dovoliť,“ hovorí s úsmevom Nikola.

Záleží aj na šatách

Ako ďalej povedala skúsená kaderníčka, pri účese zohrávajú veľkú úlohu aj šaty. „Zákazníčky ukazujú fotky šiat, alebo sa aspoň spýtam či sú korzetové, na ramienka… Podľa toho potom pristupujeme aj k účesu. Keď sú korzetové, tak sa hodia polorospustené, padavý drdol. Keď sú ramienka môže tam byť viacej možností,“ vysvetľuje Nikola.

Aj takéto požiadavky

Na otázku, či si skúsená kaderníčka spomína na nejakú mimoriadne kurióznu požiadavku nevesty, odpovedá s úsmevom: „Robila som ružu z vlasov. To sa priznám, že bolo veľmi ťažké. Kočka mala parádne, veľmi husté vlasy. Strávili sme nad tým dobré dve hodiny, ale výsledok naozaj stál za to. To bola ružisko!“ Okrem toho podľa jej slov bola požiadavka aj na zažehlenie kamienkov do vlasov, s čím sa však tiež s radosťou popasovala.

Čítajte tiež:

Hlohovský fotograf Matúš Lošonský: Na týchto miestach fotím zaľúbencov najradšej!

Plánujete svadbu v Hlohovci? Pozrite, v ktoré dni si budete môcť spečatiť svoju lásku na úrade

Hlohovskí zaľúbenci a poverčivosť: Ako to u nás vyzerá so svadbami v piatok 13-teho a na Valentína?

Keď láska nepozná hranice: Aha, akí exotickí zaľúbenci mali svadbu v Hlohovci!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM