Erik Bojničan Rôzne

Zmrzlinári v Hlohovci sa už činia: Takéto nové príchute ponúkajú!

Sezóna zmrzliny naberá na obrátkach. Aj v Hlohovci si môžete pochutiť na nejednom kopčeku. Predajcovia nám prezradili, aké nové príchute ponúkajú.

Ilustračný obrázok k článku Zmrzlinári v Hlohovci sa už činia: Takéto nové príchute ponúkajú!
7
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi najobľúbenejšie chladené pochúťky zaručene patrí zmrzlina. Kopčeky tejto dobroty mnohí vyhľadávajú najmä počas teplých dní, ktoré už naberajú na intenzite. Naše redakcia v jednotlivých prevádzkach v Hlohovci zisťovala, aké sú u nich tohtoročné novinky, čo sa zmrzliny týka.

Maková aj ľevanduľová

Viacero noviniek si pripravili v prevádzke Tastico – Balkánska zmrzlina na Pribinovej ulici. Ako nám vysvetlil tunajší zmrzlinár, tento rok si môžu návštevníci pochutiť už aj napríklad na makovej, ľevanduľovej či figovej zmrzline. Prezradil však aj to, že ohľadom noviniek to tento rok ešte nekončí. Podľa jeho slov chystajú už čoskoro sorbety mango a malina.

V zmrzlinárni Oáza v miestnej časti Peter si tiež môžete pochutiť na sladkých kopčekoch. Medzi novinky v ostatnom čase zaradili príchuť pomenovanú podľa známej obľúbenej cukrovinky. Ako nám však v zmrzlinárni povedali, druhy sa snažia obmieňať a nie je vylúčené, že v lete ešte nejaká nová príchuť pribudne.

Sorbety

Olajos dezerty na Námestí svätého Michala tento rok nestavili na nové príchute, nájsť tam však môžete obľúbené sorbety, ktoré poznáme napríklad z dovoleniek v prímorských letoviskách. „Chceli by sme sa venovať predovšetkým vlastnej výrobe. Dôležité pre nás je, aby sme si všetko vyrábali sami. Venujeme sa sorbetom a zvyšovaniu ovocných podielov v zmrzline,“ vysvetlil nám majiteľ cukrárne.

Čo to vlastne sorbet je? Je to jeden z druhov mrazených krémov. Musí obsahovať najmenej 15% ovocnej zložky a nesmie sa do nich pridávať tuk. Jedná sa teda o pochúťku, ktorej holdujú milovníci ovocných chutí. Ako nám ďalej majiteľ prezradil, v pulte vždy držia 12 druhov zmrzliny, ktoré sa snažia obmieňať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

OBRAZOM: Zmrzlinárne v Hlohovci, rozhodli sa prísť s novinkami!
7
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM