Erik Bojničan Hádzaná

Zmena v kádri Sporty Hlohovec: Kabínu opustila dlhoročná opora

Jedna z opôr ostatných ročníkov opustila hlohoveckú Sportu. Je však známa už aj jej náhrada v kabíne aktuálneho Slovenského vicemajstra.

Ilustračný obrázok k článku Zmena v kádri Sporty Hlohovec: Kabínu opustila dlhoročná opora
7
Galéria
Zdroj: TASR

Káder Sporty Hlohovec opustila počas zimnej prestávky jedna z dlhoročných opôr klubu. Po päť a pol roku skončil svoje pôsobenie v Hlohovci brankár Marián Žernovič, ktorý svojimi skvelými výkonmi ťahal Sportu do finále ligy, Slovenského pohára, ale aj v Pohári EHF a v jeho skupinovej fáze. Jeho ďalšia kariéra bude pokračovať v Šali.

Ako uvádza hlohovský klub na svojej stránke, Žernovič sa so Sportou rozišiel po vzájomnej dohode, jeho cieľom po sezóne je zahraničie a keďže Šaľa ešte pôsobí vo Vyzývacom pohári, má väčšiu šancu sa predať.

Zdroj: TASR

„Moje pôsobenie v Hlohovci sa začalo v sezóne 2011/2012. Bol som veľmi príjemne prekvapený z toho, ako ma chalani zobrali medzi seba. Predsa len to bola moja prvá skúsenosť s prestupom, a tak som nevedel, čo mám čakať. S Duškom (Olejarom) a Ďurom (Kašťákom), neskôr aj s Miškom (Konečným) som tu prežil veľmi pekné obdobie a lepší začiatok som si snáď ani nemohol priať,“ uviedol pre stránku klubu Žernovič s tým, že od prvých zápasov dostával od trénera Jurajova ešte viac šancí, ako dúfal, a tak jeho skúsenosti rýchlo narastali.

Podľa ďalších Žernovičových slov, v šatni vytvorili skvelú partiu, rok čo rok hrali o medaile a zúčastňovali sme sa pohára EHF. „K tomu sa pridajú plné haly a výborná podpora našich fanúšikov. Za týchto všetkých okolností sa pracuje každému lepšie a mal som obrovské šťastie, že som mal možnosť toto všetko zažiť hneď v úvode svojej kariéry. Za to by som sa rád všetkým, ktorých sa táto moja etapa čo i len okrajovo týka, poďakoval,“ povedal ďalej teraz už bývalý hlohovský hráč.

Zdroj: TASR

Klub však v otázke brankárskeho postu nezaháľal. Prvou zimnou posilou je Martin Kosák, ktorý má klubu pomôcť práve na tejto pozícii. Podľa informácií z klubu má Kosák už za sebou zoznamovací tréning s novými spoluhráčmi, trénerom, realizačným tímom, či vedením klubu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

FOTO: Marián Žernovič sa v Hlohovci zapísal veľkými písmenami
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM