Rastislav Búgel Kultúra

Život bez písania si neviem predstaviť

Dnes Vám predstavíme mladú autorku troch kníh, šikovnú mamičku dvoch detí a pravidelnú čitateľku regionálnych médií Kristínu Mišovičovú.

Dobrý deň, ako ste sa dostali k písaniu? Prajem všetkým čitateľom krásny zimný deň, aj keď tento rok je na nás pani Zima nejaká skúpa  S písaním som začala keď som mala asi tak 17 – 18 rokov. V tomto období začal vznikať môj prvý román Nezabudni milovať, ktorý som tvorila takpovediac postupne, s odstupom niekoľkých rokov. Dokončiť a vydať sa mi ho podarilo v roku 2008 a odvtedy píšem v podstate nepretržite.

Čo pre Vás znamenali knihy v detstve a ako sa menil Váš vzťah k literatúre? Knihy pre mňa odjakživa znamenali veľmi veľa. Od útleho detstva som milovala čítanie, čítala som v podstate všetko – od dievčenských románov, po Winnetou-a, Čenkovej deti, Jana, Zbojnícku mladosť… všetko čo mi prišlo pod ruku a táto láska ku knihám a literatúre vo mne zostala do dnes.

Čo pre Vás písanie znamená dnes? Písanie ma napĺňa, prináša mi radosť a uspokojenie. Postupom času som si ho tak zamilovala, že si život bez neho už neviem predstaviť :)

Aké knihy píšete? Všetky moje knihy by sa dali zahrnúť do kategórie Romány pre ženy. Sú to knihy určené predovšetkým ženským čitateľkám, pri ktorých sa dá vynikajúco vypnúť a jednoducho relaxovať.

Čo je pre Vás akousi múzou ktorá Vás vždy dokáže „nakopnúť“? Najväčším hnacím motorom sú pre mňa jednoznačne pozitívne ohlasy od mojich čitateľov.

Koľko a akých kníh ste už napísali? Do dnešnej doby mi vyšli 3 knihy – Nezabudni milovať (2008), Keď raz pochopíš (2008) a Len láska pozná odpoveď (2010) a približne v marci tohto roku by sa mala na trh dostať moja najnovšia kniha, ktorej názov práve vyberám :)

Čo rada robíte vo voľnom čase keď práve nepíšete? Odpoveď na túto otázku je veľmi jednoduchá – venujem sa svojej rodine, predovšetkým mojim dvom malým deťom.

Ako vidíte dnešnú mládež v spojitosti s knihou? Hoci všeobecne dnešné deti čítajú menej, ako to bolo v minulosti, vždy ma poteší, ak nájdem vo svojom okolí mladých ľudí, ktorí radi siahnu po dobrej knihe. Dúfam, že sa mi túto vášeň podarí vypestovať aj v mojich vlastných deťoch :)

Ako sa Vám vynárajú pokračovania vo vašich príbehoch? Sú to vami prežité situácie alebo sa jedná o čistú fantáziu? Všetky moji príbehy sú fikcie, no určite sú v živote situácie, ktoré ma inšpirujú. Nie sú to však celé príbehy, skôr len momenty, správanie niektorých ľudí, reakcie na určité podnety…

Nakoľko sme sa len pred nedávnom preklopili do roku 2012, aký bude z Vášho pohľadu a aké predsavzatie ste si dala? Verím, že bude aspoň taký dobrý ako rok 2011. Že sa nevyplnia žiadne katastrofické scenáre a prinesie všetkým ľuďom len veľa radosti a spokojnosti.

Aký máte názor na „regionálne“ médiá ktoré informujú o dianí v danom meste? Regionálne médiá veľmi podporujem a vo svojom okolí (na Záhorí) pravidelne sledujem dianie prostredníctvom nich. Myslím, že ľuďom prinášajú veľa zaujímavostí a úprimne želám všetkým, ktorí sa na ich tvorbe podieľajú, aby sa im v ich práci darilo a aby mali stále viac spokojných čitateľov, divákov či poslucháčov.

**Už teraz sa naši čitatelia môžu tešiť na novú súťaž o vašu knihu. Akú knihu ste sa rozhodli venovať našim čitateľom a prečo? **Do súťaže som sa rozhodla venovať svoju zatiaľ najnovšiu knihu Len láska pozná odpoveď, pretože mi asi najviac prirástla k srdcu.

Čo by ste odkázali čitateľom našej 24ky? Všetkým vašim čitateľom prajem ešte raz krásny rok 2012 a verím, že šťastnému výhercovi sa bude moja kniha naozaj páčiť :)

Ďakujeme za rozhovor a prajeme veľa šťastných čitateľov.

HC_misovicova
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM