Erik Bojničan Správy

Zimná údržba v Hlohovci: Tieto ulice by mali byť odhrnuté ako prvé

Zima zatiaľ v našich končinách ešte neukázala svoju plnú silu. To sa však môže kedykoľvek zmeniť, tieto informácie je preto dobré vedieť v predstihu. Ktoré lokality v Hlohovci sa dostanú na rad najskôr?

Ilustračný obrázok k článku Zimná údržba v Hlohovci: Tieto ulice by mali byť odhrnuté ako prvé
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Napriek tomu, že je zima v plnom prúde, snehu si zatiaľ v Hlohovci príliš neužívame. To sa však môže v najbližšie týždne hocikedy zmeniť. Aby ste nezostali zaskočení, sledujte pravidelne aktuálny vývoj počasia priamo na našom webe v sekcii počasie.

V prípade, že napadne nová snehová perina, isto mnohých Hlohovčanov a najmä vodičov zaujíma, kedy pracovníci, ktorí majú na starosti zimnú údržbu na mestských cestách a chodníkoch, odpracú napadaný sneh. To záleží od toho, v ktorej časti mesta bývate. Mestské cesty a chodníky sú podľa radnice odhŕňané podľa ich dôležitosti. Tie sú rozdelené do štyroch kategórií, pričom prvá je najdôležitejšia a ulice do nej spadajúce budú odhrnuté ako prvé. Nasleduje druhá, tretia a nakoniec štvrtá kategória. Prehľad jednotlivých kategórií dôležitosti podľa Operačného plánu zimnej údržby miestnych komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev v meste Hlohovec pre zimnú sezónu 2015/2016. si môžete pozrieť tu:

  • Kategória 1: najvyššiu prioritu má centrum mesta, hlavné dopravné ťahy a trasy MHD. Prvoradé sú tie miestne komunikácie, ktoré sú dôležité pre zabezpečenie príjazdu do zdravotných stredísk.
  • Kategória 2: cesty nadväzujúce na 1. kategóriu a trasy zásobovania
  • Kategória 3: ostatné miestne komunikácie a priestranstvá
  • Kategória 4: neudržiavané úseky

Podľa Operačného plánu zimnej údržby sa vrstva snehu do 5 cm upravuje posypom, nad 5 cm sa komunikácie upravujú pluhovaním a odhŕňaním snehu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM