Martin Majtán Leopoldov

Žiaci v Leopoldove si uctili našu Zem: FOTO z čistenia mesta

Do akcie ku Dňu Zeme sa zapojilo množstvo žiakov. Vyčistili skoro celé mesto. Pozrite si FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci v Leopoldove si uctili našu Zem: FOTO z čistenia mesta
11
Galéria
Zdroj: Mesto Leopoldov

Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa Zeme sa v Leopoldove uskutočnil druhý ročník podujatia Deň Zeme, ktoré zorganizovalo mesto Leopoldov v spolupráci s miestnou základnou školou. Žiaci boli rozdelený do viacerých skupín a pod vedením učiteliek zbierali odpad v piatich častiach nášho mesta. Druhá časť podujatia pozostáva z výstavy umeleckých výtvorov detí, ktorú si môžete pozrieť na mestskom úrade, v priestoroch pri podateľni.

Viaceré lokality

O pár slov sme poprosili aj kultúrnu referentku Leopoldova, Ingrid Vidovú, ktorá mala akciu na starosti. „Tento rok sa uskutočnil druhý ročník podujatia Dňa Zeme, kde na akcii spolupracovalo mesto so základnou školou. Čistenia sa zúčastnili žiaci prvého aj druhého stupňa. Podujatie prebehlo v doobedňajších hodinách. Počas celej akcie hrala na námestí hudba z rozhlasu, ktorá žiakom spríjemňovala čistiacu brigádu,“ povedala I. Vidová.

Žiaci upratovali pred kostolom, celý priestor mestského parku, pri pamätníku Jarolíma Gucmana, priestory mestského športového areálu a pri stanici na Gojdičovej ulici.

Zdroj: Mesto Leopoldov

„Poteší ma a uvítam každú aktivitu, ktorá vznikne v prospech zveľadenia a skrášlenia nášho mesta a vytvorenia lepšej atmosféry mesta. Tento rok k nej prispeli aj učiteľky základnej školy a bola by som rada keby sa v danej akcii pokračovalo. Výstava bude do konca apríla na mestskom úrade. Žiaci najlepších prác budú odmenení diplomami a výtvarníckymi materiálmi,“ dodala I. Vidová.

22. apríl je v kalendári medzinárodných dní Dňom Zeme. Jeho cieľom je poukázať na zraniteľnosť a krehkosť Zeme. Je pripomenutím si našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje naša planéta. Zároveň nás nabáda k uvedomeniu si, že jej zdroje nie sú nevyčerpateľné a apel na ochranu planéty je viac ako nevyhnutný.

Hodina Zeme

Mesto Leopoldov sa tento rok zúčastnilo aj medzinárodného podujatia Hodina Zeme, ktoré sa uskutočnilo 25. marca. Hlavnou myšlienkou je pomoc našej planéte symbolickým vypínaním svetiel na jednu hodinu. V Leopoldove bolo vypnuté verejné osvetlenie pri historických pamiatkach v parku na Námestí sv. Ignáca v čase od 20:30 do 21:30.

Fotografie z Dňa Zeme v Leopoldove si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Fotogaléria: Leopoldovský žiaci čistili mesto
11
Galéria
Zdroj: Mesto Leopoldov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM