Zuzana Jakubičková Krimi

Zdemolovaná zastávka a záchrana psa: Polícia v Hlohovci mala plné ruky práce

Mestská polícia v Hlohovci mala v priebehu uplynulého týždňa množstvo práce. Okrem bežných priestupkov sa jej v spolupráci s hasičmi podarilo zachrániť psa uviaznutého v strede rieky a zaistiť muža, ktorý si kopaním do verejného osvetlenia vybíjal zlosť.

Ilustračný obrázok k článku Zdemolovaná zastávka a záchrana psa: Polícia v Hlohovci mala plné ruky práce
Zdroj: Dnes24.sk

Bezpečnostnou kamerou bol dňa 8. 4. 2013 o 20.40 hod. spozorovaný muž, ktorý kopal do verejného osvetlenia a kvetín, zasadených v kameninovom kvetináči na Námestí sv. Michala. Hliadka MsP 48 ročnému mužovi uložila blokovú pokutu vo výške 30 €.

Deň pred tým oznámila telefonicky na stálu službu MsP žena, že pod železničným mostom, v strede rieky, je na betónovom pilieri pes. Po príchode na miesto hliadka privolala hasičov, ktorí psa vytiahli. Akým spôsobom a prečo sa pes dostal na pilier sa zatiaľ nepodarilo zistiť.

Dňa 6. 4. 2013 na základe telefonického oznámenia popisu osoby a dosledovania jej pohybu bezpečnostnou kamerou v inej časti mesta sa podarilo zistiť páchateľa priestupku, ktorý kopaním do autobusovej zastávky rozbil jej sklenú výplň. Bol ním 17 ročný mladík. Riešený bol blokovou pokutou a škodu, ktorú spôsobil bude musieť uhradiť.

V piatok hliadka MsP preverila oznámenie, že v pohostinstve na pešej zóne požívajú neplnoleté osoby alkohol. Dychová skúška na zistenie alkoholu v dychu bola vykonaná u troch mladistvých osôb, jeden z nich, 15 ročný mladík z Krakovan, mal v dychu 0,14 mg/l alkoholu. Porušenie zákazu požitia alkoholických nápojov touto mladistvou osobou bolo v súlade so zákonom o obecnej polícii oznámené obci, v ktorej má mladík trvalý pobyt.

Prvý aprílový deň priniesol na MsP občan sokola – myšiaka, ktorého našiel v lokalite Šumperské jarky. Sokol bol odovzdaný Spoločnosti na záchranu zranených a osirených voľne žijúcich zvierat Havran, v Ratnovciach.

V posledný vyučovací deň pred veľkonočnými prázdninami hliadka MsP spoločne s OO PZ vykonala kontrolu podávania a požívania alkoholických nápojov v 7 reštauračných zariadeniach na území mesta. Pri kontrole nebolo zistené porušenie zákona. V nasledujúci deň vykonala kontrolu hliadka MsP tiež spoločne s OO PZ v 6 reštauračných zariadeniach, alkohol v dychu bol zistený u dvoch mladistvých osôb z miestnej časti Šulekovo. O požití alkoholických nápojom týmito mladistvými osobami bolo informované právne oddelenie mestského úradu a sociálna kurátorka ÚPSVaR.

Mestská polícia v Hlohovci
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM