Erik Bojničan Rôzne

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Hlohovci

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Hlohovci

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Hlohovci
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v príjemných častiach Hlohovca poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Vyhliadka Šianec

Táto vyhliadka je miestom, odkiaľ je na mesto Hlohovec aj široké okolie najlepší výhľad. Počas dňa je za dobrého počasia vidieť až Malé Karpaty. Večerná návšteva tohto krásneho miesta zasa ponúka výhľad na rozsvietené mestá v širokom okolí. Na Šianci slúži ľuďom aj tabuľa, na ktorej je popis krajiny a história mesta v Slovenčine a niekoľkých iných jazykoch.

„Šianec je ako stvorený s nočným výhľadom a okolité svetlá na možno peknú bodku za večerom s nejakou maličkosťou pre polovičku,“ povedala nám Lenka (26).

„Najkrajší je výhľad vo večerných hodinách, keď je celé mesto zahalené do tmy a vidieť z kopca takmer všetko. Pekne osvietený Váh, most … a pri dobrých podmienkach vidno aj Trnavu a okolité obce,“ prezradil o Šianci Martin (27)

Hrádza popri Váhu cez železničný most k „Hrčáku“

Prechádzka po hrádzi má svoje čaro za každého ročného obdobia. Hrádza v meste Hlohovec lemuje Váh popri celej jeho dĺžke. Popri nej je množstvo romantických miest od časti Pod Šomod na južnom konci až po Starý Váh na severnej časti mesta. A ak by sa vám málilo, nezabúdajte, že poľná cestička vedie cez železničný most až k „Hrčáku“ či Leopoldovskej Štrkovke.

„Na obe strany či už do mesta alebo smerom k Štrkovke je pekný výhľad, voda pod nohami, nebo nad hlavou, proste krása,“ myslí si Alexandra (22)

„Romantická prechádzka po hrádzi večer vždy dobre naladí oboch,“ prezradil Martin (27)

Sedliská, Soroš – Poniklecová lúčka

Ak hľadáte miesto, kde by ste so svojou polovičkou boli naozaj len vy dvaja lokalita Sedliská je tá správna voľba. Budete mať možnosť si užiť jeden druhého v tichosti prírody. Prechádzka v spoločnosti milovaného cez úzku cestičku pohladí na srdci i duši. Pokochať sa môžete chránenou oblasťou Poniklecová lúčka a o prírode si prečítať na tabuliach náučného chodníka. Toto miesto ponúka tiež krásne výhľady na Hlohovec.

„Prechádzka na Soroš je dobrý relax v prírode. Je to veľmi príjemné prostredie na lúke,“ povedal Martin (27)

Zámocká záhrada

Ďalšou z možností, kam vyraziť so svojou polovičkou počas Valentína je Zámocká záhrada, ktorá ukrýva množstvo romantických kútov. Jazierko, na ktorom sú vidieť labute či korytnačky je lemované z východnej strany platanovým parkom, ktorý vznikol ešte koncom 18. storočia. Zážitok je aj umelá jaskyňa, ktorá bola vybudovaná pod prameňom vody.

„Zámocká záhrada je najkrajšia časť mesta, park ako stvorený na romantickú prechádzku vo dvojici, ktorá navodí správnu atmosféru + ešte stále zasnežená scenéria, pri ktorej ani cez zimu nepôsobí smutne,“ Lenka (26)

Hlohovský zámok a francúzske terasy

Zaľúbené páry sa môžu vybrať aj k hlohovskému zámku alebo k terasám, ktoré sú všeobecne známe ako „francúzske“. Výhoda tohto miesta spočíva v tom, že je kombináciou oddychu medzi stromami a zároveň je veľmi blízko mesta. Ak sa vyberiete na prechádzku po tejto lokalite dostanete sa až k dominante mesta Hlohovec – zámku. Ak by ste chceli pokračovať ďalej odporúčame prejsť k Empírovému divadlo a ďalej ku kaplnke svätého Urbana, ktorá je tiež jednou z vyhliadok na mesto Hlohovec.

„Na francúzskych je to veľmi pekné aj cez zimu. Keď človek pôjde odspodu okolo zámku až k Empírku je to celkom fajn prechádzka,“ povedal nám Peter (29)

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť aj ďalej od Hlohovca, napríklad do Trnavy, Nitry, Topoľčian alebo do hlavného mesta – Bratislavy. Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM