Erik Bojničan Kultúra

Zažite čaro adventu: Podujatie pri Hlohovci vám privodí pravú vianočnú náladu

Opäť prichádza obdobie adventu a najkrajšie sviatky v roku sú každým dňom bližšie. Naladiť sa na vianočnú atmosféru môžete príjemným podujatím.

Ilustračný obrázok k článku Zažite čaro adventu: Podujatie pri Hlohovci vám privodí pravú vianočnú náladu
Zdroj: TASR

S príchodom adventu súvisí celý rad kultúrnych a spoločenských podujatí, ktoré sa každoročne konajú v obciach a mestách nášho regiónu. Na obľúbené vianočné trhy si v Hlohovci budeme síce musieť ešte počkať, no tú správnu sviatočnú atmosféru môžete zažiť už čoskoro v Bojničkách pri Hlohovci.

Chystá sa tam nedeľné adventné popoludnie so všetkým, čo k nemu patrí. Nebude chýbať dobré vianočné jedlo a pitie, kultúrny program a oči poteší pohľad na rôzne ukážky súvisiace s Vianocami.

Zdroj: TASR

Program podujatia začína v nedeľu 4. decembra o 14:00 v miestom kultúrnom dome, kedy predovšetkým najmenších poteší príchod Mikuláša a bábkové divadlo o Červenej čiapočke. Následne v spolkovej záhrade pri kultúrnom dome vystúpia malí koledníci. O 17:00 v Kostole sv. Alžbety bude koncert Marcely Leiferovej s klavírnym doprovodom a o od 18:30 vianočnú atmosféru dotvorí reprodukovaná vianočná v spolkovej záhrade.

Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť aj na zaujímavé ukážky výroby oplátok a trubičiek, zdobenie medovníkov, vianočných gúľ a rôznych vianočných dekorácií. Ak by ste radi uvítali štedrovečernú inšpiráciu, môžete sa tešiť aj na výstavu rôznych motívov vianočného prestretia stola pri štedrej večeri.

Nebudú chýbať vianočné cukrovinky, oplátky, trdelníky vianočná kapustnica, zemiakové placky a iné. Počas chladného počasia zahreje punč, varené víno či teplá medovina, ktoré si budú môcť návštevníci vychutnať v spolkovej záhrade.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM