Erik Bojničan Kultúra

Zažite atmosféru 20. a 30. rokov: Hlohovec rozprúdi zábava v štýle swing

Atmosféra čias prvej polovice minulého storočia, kostýmy a poriadna tancovačka so živou kapelou! Toto všetko sa chystá priamo v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Zažite atmosféru 20. a 30. rokov: Hlohovec rozprúdi zábava v štýle swing
Zdroj: TASR

Prvé náznaky tanečného žánru s názvom swing sa objavili už takmer pred storočím. Swing si okamžite získal mnoho fanúšikov na tanečných parketoch po celom svete. Po tom, čo sa postupne vytrácal, dostáva v ostatných rokoch druhý dych. Pravú swingovú tančiareň s atmosférou 20. a 30. rokov 20. storočia, s kostýmami a všetkým čo k tomu patrí, si budú môcť Hlohovčania už onedlho vyskúšať na vlastnej koži.

Návrat tohto tanečného štýlu opantal najmä mladú a strednú generáciu, ktorá vyhľadáva každú možnosť zatancovať si na produkciu živej swingovej kapely. Hlohovec roztancuje známa skupina Funny Fellows. Skúsení hudobníci majú za sebou napríklad aj koncerty pri otvorení ambasády vo Washingtone, Clevelande a Pittsburgu. Hrali tiež na medzinárodnom swingovom festivale v Prahe či dokonca aj na Opernballe vo Viedni 2016 a preto by bolo na škodu premeškať možnosť byť prvý na parkete.

Hudobná kapela Funny Fellows vie publikum roztancovať
Hudobná kapela Funny Fellows vie publikum roztancovať / Zdroj: TASR

Tančiareň v štýle swing, ale aj skladieb iných tanečných rytmov, na ktorej nebudú chýbať všakovaké kostýmy sa chystá v piatok 20. januára so začiatkom o 19:30 v Empírovom divadle v Hlohovci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM