Erik Bojničan Rôzne

Zaujímavé rozprávanie babičky z Hlohovca: Spomienky na zimy z mojej mladosti!

Hlohovská seniorka Katarína nám prezradila svoje spomienky na zimy z jej mladosti. Prečítajte si jej zaujímavé rozprávanie.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé rozprávanie babičky z Hlohovca: Spomienky na zimy z mojej mladosti!
Zdroj: TASR

Pamätáte si na zimy, keď ste boli malým dieťaťom? Mnohí z vás určite áno. A tak je na tom aj pani Katarína (74) z Hlohovca. Tá pre náš spravodajský portál zalovila v pamäti a porozprávala nám jej zaujímavé spomienky.

Skákanie do závejov

„Vždy, keď nasnežilo, sme sa so spolužiakmi tešili do školy, teda hlavne na cestu zo školy domov. Doma bolo vždy veľa roboty, bolo treba pomáhať. Tak cesta zo školy bol ten čas, kedy sme si sneh vedeli poriadne užiť,“ spomína pani Katarína. Najväčším zážitkom bolo podľa jej slov skákanie do závejov.

"Rozbehli sme sa a skočili. Kto sa zaboril najhlbšie vyhral. Potom sme sa jednoducho posunuli k ďalšiemu záveju a skákali ďalej, rozpráva nám s úsmevom.

„Doma mi mamička nechcela nikdy veriť, keď som jej tvrdila, že je tak nasnežené, keď som celá mokrá. Raz si pamätám, že sme so spolužiakmi nedávali pozor na to, koľko je hodín. Cesta z Kamenky mi trvala zvyčajne len nejakú pol hodinu, no domov som neprišla ani po dvoch hodinách. Nebolo to ako dnes, že rodič deťom zavolá na mobil,“ vysvetľuje ďalej seniorka z Hlohovca, podľa ktorej jej išla jej mama naproti.

„A videla ma, práve keď som skákala do záveja. Vtedy som dostala, čo sa do mňa zmestilo. Cítila som sa hrozne ukrivdená, ale neskôr, keď som si na to spomenula som musela priznať, že to bolo zaslúžene,“ opísala svoj zážitok.

Zdroj: TASR

Prvé korčule

Ako to bolo v tom čase s korčuľovaním „Chodili sme aj korčuľovať. Korčule sme so súrodencami dostali, keď som mala asi 12 rokov. Klzisko v tom čase v Hlohovci nebolo žiadne. Vždy, keď bolo voľno sme s otcom a bratom išli na nejaké jazero. Starší chalani tam chodievali hrať hokej, tak ľad bol vždy pekne vyčistený,“ spomína si Hlohovčanka.

„Korčule sme mali iné, ako sú teraz. Neviem, ako sa volajú po správnosti, ale hovorilo sa im kvinťáky. Pripevnili sa zospodu na topánku a pritiahli kľúčikom,“ popísala svoje prvé korčule pani Katarína.

„S bratom sme sa vždy hádali o to, kto ich bude mať prvý. Nikomu sa nechcelo čakať na toho druhého,“ so smiechom si zaspomínala hlohovská seniorka.

Radi by ste sa s nami podelili o vaše spomienky, či nevšedné zážitky z nášho mesta či okolia? Napíšte nám na hlohovec@global24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM