Erik Bojničan Rôzne

Zaspomínajte si v obrazoch: Takto sa pred 6. rokmi v Hlohovci rozvodnil Váh

Nie je tomu tak dávno, odkedy Hlohovčanom rieka Váh pripomenula svoju silu. Pamätáte sa ešte? Pozrite si na fotkách, kam až siahala voda.

Ilustračný obrázok k článku Zaspomínajte si v obrazoch: Takto sa pred 6. rokmi v Hlohovci rozvodnil Váh
Zdroj: TASR

Povodie rieky Váh je obľúbeným miestom relaxu mnohých Hlohovčanov. Opekačky, rybačka či romantické prechádzky po hrádzi pri západe slnka majú bezpochyby svoje čaro. Váh sa však čas od času rozhodne ukázať svoju menej prívetivú tvár. Naše mesto v minulosti muselo čeliť viacerým povodniam a záplavám.

Napríklad v roku 1958, pred vybudovaním hrádze, Váh zalial nábrežie pri bitúnku, ihrisko a okolité pozemky pri Zábraní, ako aj časť Zámockej záhrady. Na viacerých domoch sa vtedy zosunuli steny či poškodili dlážky. Povodeň vtedy zapríčinila veľké škody na poliach pri Váhu najmä v Šulekove.

Zdroj: TASR

K ostatným veľkým záplavám, ktoré postihli Slovensko, prišlo v roku 2010. V tomto čase sa však už Hlohovčania mohli ale spoľahnúť na ochranu, ktorú nášmu mestu poskytuje hrádza. Napriek tomu nám Váh predviedol svoju silu a behom niekoľkých dní sa voda dostala na miesta, ktoré sú bežne využívané na voľnočasové aktivity. Pozrite si v priloženej fotogalérii, kam až rieka Váh vystúpila.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Pamätáte sa ešte? Takto nám v roku 2010 Váh predviedol svoju silu
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM