Marcel Páleš Krimi

Zásah polície v Panskej záhrade: Muž (32) podozrivý z viacerých krádeží skončil v putách!

Už ho majú! Hlohovskí policajti zadržali v utorok dopoludnia v Panskej záhrade v Hlohovci muža (32) podozrivého z viacerých krádeží.

Ilustračný obrázok k článku Zásah polície v Panskej záhrade: Muž (32) podozrivý z viacerých krádeží skončil v putách!
Zdroj: TASR

Podľa polície mal Hlohovčan v pondelok prejsť cez dieru v plote na dvor rodinného domu v Hlohovci. „Na okne do obývačky roztrhol sieťku proti hmyzu a z domu ukradol pánsku bundu. Domáci ho však vyrušil a tak sa dal páchateľ na útek. Ukradnutú bundu počas úteku zahodil na futbalovom ihrisku,“ uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Chytený za jednu krádež, obvinený z viacerých

Po tom, ako na druhý deň policajti podozrivého chytili, vysvitlo, že zadržaný je podozrivý aj z iných krádeží. Poverený príslušník tak 32-ročného Hlohovčana obvinil celkom z piatich krádeží.

„18. augusta ukradol páchateľ v obci Koplotovce z chodby obytného domu horský bicykel v hodnote 250 €. O tri dni neskôr v Hlohovci na Ulici Za poštou vykradol páchateľ servisnú predajňu kozmetickej spoločnosti. Ukradol odtiaľ prehrávač, dekoračné kamene a rôznu vlasovú, telovú a dekoratívnu kozmetiku. Majiteľovi tak vznikla škoda 1655 €,“ objasnila Kredatusová.

Kradol v rodinnom dome aj v hoteli

O ďalšie tri dni podľa polície kradol páchateľ na Ulici Bottovej. „Bez použitia násilia si otvoril bránku na rodinnom dome, následne dvere do bytu a z chodby ukradol voľne položenú dámsku kabelku. V nej mala majiteľka 3 mobilné telefóny, peňaženku s peniazmi, rôzne osobné veci, doklady a platobné karty. Navyše v nej mala aj manželovu peňaženku s dokladmi a platobnými kartami. Manželom páchateľ spôsobil škodu 1560 €,“ priblížila hovorkyňa z miestnej polície Kredatusová.

29. augusta mal páchateľ podľa slov polície vziať zo súkromného hotela v Hlohovci z časti prístupnej pre verejnosť kosačku. Poverený príslušník polície obvinil z krádeží a porušovania domovej slobody Juraja z Hlohovca, ktorý sa v decembri minulého roka vrátil z výkonu trestu odňatia slobody. Polícia ho zadržala a umiestnila do policajnej cely s podnetom pre prokurátora na väzobné stíhanie. V prípade uznania viny súdom mu môže byť uložený trest odňatia slobody na dva roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM