Erik Bojničan Rôzne

Zámockú záhradu ovládol detský smiech a brechot: Atmosféra prázdnin v záprahu zachytená na FOTKÁCH

Psí záprah v Zámockej záhrade sa tešil obrovskému úspechu. Na svoje si prišli hlavne najmenší. Pozrite si FOTO z vydarenej akcie!

Ilustračný obrázok k článku Zámockú záhradu ovládol detský smiech a brechot: Atmosféra prázdnin v záprahu zachytená na FOTKÁCH
Zdroj: Dnes24.sk

Areál Zámockej záhrady v nedeľu 28. februára zmenil na nepoznanie. Dôvodom bol príchod štvornohých chlpáčov zo súkromného azylu Siberian heaven, ktorí so svojimi majiteľmi priniesli pre naše končiny naozaj netradičný pohľad v podobe psieho záprahu.

Už od ranných hodín, kedy bola akcia na pláne sa záhrada začala plniť zvedavými očami ľudí zo širokého okolia, ktorí prišli v hojnom počte so svojimi ratolesťami aj štvornohými miláčikmi.

Najviac rozruchu napriek mnohým zábavkám, ktoré deti mohli absolvovať vyvolal samotný psí záprah, ktorý ak by psíky ešte vládali určite by jazdil doteraz. Možnosť zviesť sa okolo jazierka využilo niekoľko desiatok detí a podľa úsmevov na ich tvárí sa s určitosťou dá povedať, že si jazdu užili a na jarné prázdniny tak majú nezabudnuteľnú spomienku.

„Myslím, že táto akcia dopadla úspešne. Samozrejme, ako to už býva pri „nultých ročníkoch“, nastali isté problémy už pred samotnou akciou. Či už ide o nespoľahlivé osoby, ktoré nám mali pomôcť s niektorými vecami a len pár hodín pred akciou svoju ponuku pomoci zrušili, alebo o troška neskorý príchod kár, ale najviac nás prekvapil počet návštevníkov,“ hovorí organizátorka podujatia Zuzana Boldišová.

„Nesmierne nás to tešilo, že sme oslovili také množstvo ľudí, no naozaj sme neboli pripravení až na takúto účasť. Preto sa posledným deťom neušla už jazda v záprahu. Keďže psíci nie sú stroje a sami si povedali, že sú už skutočne unavení, pokračovať sa nemohlo, za čo sa ospravedlňujeme hlavne detičkám, ktoré sa veľmi tešili. Ale myslím, že všetky deti čo prišli, mali určite zážitok, že videli takých krásnych psíkov a mohli si ich pohladkať a vyfotiť sa s nimi,“ pokračuje Boldišová, ktorá zároveň dodáva, že sa celkovo sa vyzbieralo 406 eur, naozaj veľká kopa krmiva a pomôcok pre psíkov, deky, pamlsky a všetkého možného.

„Keďže sa väčšinou stretávame so slovami chvály, určite chystáme aj opakovanie. No poučíme sa z nedostatkov, ktoré nás prekvapili tento víkend. Takže sa tešíme na všetkých a čoskoro sa vidíme opäť,“ prezrádza plány do budúcna organizátorka.

„Chceli by sme poďakovať všetkým, ktorí sa podielali na tomto dni, či už oficiálne, alebo neoficiálne. Taktiež by sme radi poďakovali musher team orava, ktorý nám zapožičal druhú káru a veľmi dobrému kamarátovi Jurajovi Kendrovi, že to s nami cez víkend odbehal a neváhal prísť pomôcť až z Popradu. Tiež by sme chceli poďakovať, Marekovi Lackovičovi z Efraphoto, ktorý urobil skvelé fotky ako spomienku na akciu; mestu Hlohovec, že nám dovolilo usporiadať túto skvelú akciu práve na tomto mieste; každému obchodu a reportérom, ktorí nám pomáhali s propagáciou tejto udalosti a v neposlednom rade všetkým návštevníkom, bez ktorých by všetka snaha vzišla navnivoč,“ dodáva Boldišová.

Foto: Marek Lackovič Efrafoto

Atmosféra prázdnin v záprahu zachytená na FOTKÁCH
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM