Erik Bojničan Rôzne

Výzva pre pestovateľov, hľadá sa cibuľa s prívlastkom naj: Sledujte o čo sa súťaží

Madunické Cibuľové slávnosti sú tu už cez víkend a počas nich bude i veselá súťaž. Cena pre víťaza je vskutku zaujímavá.

Ilustračný obrázok k článku Výzva pre pestovateľov, hľadá sa cibuľa s prívlastkom naj: Sledujte o čo sa súťaží
21
Galéria
Zdroj: TASR

Madunické Cibuľové slávnosti sú tu už čo nevidieť. Okrem dobrej zábavy a hudby sa však toto podujatie nesie aj v znamení rekordov. Tento rok sa pre návštevníkov chystá pohľad na 3D postavu Márie Terézie vykladanú z bielej, žltej a červenej cibule v nadživotnej veľkosti.

Nie je to však jediný rekord, ktorý sa bude počas víkendu diať. Hľadať sa bude aj najväčšia cibuľa a to hneď v dvoch kategóriach – najťažšia cibuľa a najväčší obvod cibule v centimetroch. Ak sa vám podaril dopestovať nejaký výstavný kúsok, môžete sa nim pochváliť. „Zúčastniť sa môžu amatérski pestovatelia, záhradkári ale i ľudia z odbornej verejnosti,“ povedala pre Hlohovec 24 Mária Hergezelová z obecného úradu v Maduniciach.

Z hlavnej ceny vás poriadne zaštípu oči. Víťaz každej zo spomínaných dvoch kategórií získa diplom a bude vyvážený, ako inak cibuľou.

Ako uvádza obec Madunice, ak sa chcete zúčastniť, súťažné exponáty treba priniesť na tréningové ihrisko pri amfiteátri v Maduniciach dňa 19. augusta 2017 od 09:30 do 10:00 hod. Merať a vážiť bude odborná porota zložená zo zástupcov PVOD Madunice, obce Madunice a OV ZSS v Trnave.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť atmosféru minulého ročníka Cibuľových slávností.

OBRAZOM: 21. ročník Cibuľových slávností v Maduniciach
21
Galéria
Zdroj: Obec Madunice

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM