Erik Bojničan Kultúra

Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste?

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v našom meste. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Hlohovci, ponúkame vám šikovný prehľad. Vybrali sme niekoľko našich tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste?
Foto: Róbert Jakubička

Kino: Ghoul

Piatok 11. decembra o 19:00, Kino Úsmev

Trojica filmárov sa vydáva na Ukrajinu s cieľom, že natočia unikátny dokument o kanibalizme. Strašidelný hladomor v rokoch 1932 – 33 dohnal veľa ľudí k neuveriteľným činom. Nečakane sa ich pátranie začína prepojovať s príbehom jedného z najzvrátenejších zločincov novodobej histórie, kanibala Andreja Čikatila

Koncert Billy Barman

Piatok 11 decembra o 20:00, Empírové divadlo v Hlohovci

V rámci akcie SLOVENSKO 2015 – ADVENT zavíta do Hlohovca zaujímavá kapela. Mladí Bratislavčania s návom Billy Barman to odpália v Emprírovom divadle počas piatkového večera.

Vianočné trhy

Od piatku 11. decembra, Námestie sv. Michala

Stánky, rozvoniavajúce klobásky a iné dobroty, medovina, varené víno a predovšetkým vianočná atmosféra lákajú množstvo ľudí. Aj v Hlohovci zažijeme počas trhov pravú vianočnú atmosféru pri dobrom jedle, vianočnom punči a bohatom kultúrnom programe.

Výstup na kostolnú vežu

Od piatku 11. decembra, Námestie sv. Michala

Chcete zažiť niečo naozaj výnimočné? Výstup cez schodisko z 18. storočia, chodník popod kostolné zvony a pohľad na vianočný Hlohovec z 27 metrov vysokej veže farského kostola stojí určite za to!

Vianoce na zámku

Sobota 12. decembra od 10:00 do 17:00

Zámok opäť po roku privíta návštevníkov počas akcie s názvom Vianoc na zámku. Je nachystaný bohatý kultúrny program, remeslá s ukážkou, tvorivé dielne pre deti, jazda na koni aj mnoho iného.

Kino, Detské predstavenie: Mimoni

Sobota 12. decembra o 17:00, Kino Úsmev

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo vlastne ti žltučkí a k zjedeniu roztomilí Mimoni dobrovoľne slúžia Gruovi, zloduchovi s veľkým Z? Odpoveď Vám prináša animovaná komédia Mimoni, ktorá z nich konečne a zaslúžene robí hlavné postavy ich vlastného príbeh.

Kino: Jurský svet

Sobota 12. decembra o 19:00, Kino Úsmev

Pred dvadsiatimi dvoma rokmi tragicky skončil sen excentrického milionára Johna Hammonda, ktorý chcel na odľahlom ostrove s dinosaurou DNA vypestovať Jurský park s živými exponáty. Park ide na plné obrátky. Ročne ním prejde milióny nadšených návštevníkov, ktorí s údivom sledujú v akcii desiatky „vyhynutých" živočichov . Vedenie parku stále hľadá nové spôsoby, ako tuto jedinečnou atrakciu ešte viac zatraktívniť.

Sima Martausová a 5 chlapov v kapele

Sobota 12. decembra o 18:00, Empírové divadlo

Spestrením sobotného večera v Hlohovci bude koncert mladej talentovanej speváčky a herečky Simy Martausovej. Členka Radošinského naivného divadla zahrá piesne so svojho nového CD. Koncert Sima Martausová a 5 chlapov v kapele začína o 18:00.

Kino: Temné nebo

Nedeľa 13. decembra o 19:00, Kino Úsmev

Na predmestí žije obyčajná rodinka. Rodičia a dve deti. Spokojne trávia roky života. Zrazu sa v ich dome začnú diať čudesné veci. Miznú im predmety i jedlo. Alarm sa spúšťa sám od seba. V okolí sú mŕtvi vtáci. Neskôr sa prenesú úkazy priamo na ich telá, či zlé sny. Je tu už príliš veľa záhad. Je iba niekoľko možností, čo sa tu vlastne deje? A jednou z nich sú mimozemšťania

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM