Erik Bojničan Kultúra

Vyberajte spolu s nami: Najatraktívnejšie podujatia tohto víkendu v Hlohovci a okolí

Urobte si plány spolu s nami. Prinášame vám výber podujatí konaných počas tohto víkendu v Hlohovci a okolí, ktoré považujeme za tie najatraktívnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Vyberajte spolu s nami: Najatraktívnejšie podujatia tohto víkendu v Hlohovci a okolí
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Stredoveké dni

24. – 25– jún, Zámocká záhrada v Hlohovci

Do Hlohovca sa opäť vráti stredovek. Návštevníci sa môžu tešiť na množstvo zábavy pre malých i veľkých. Dobové vystúpenia, historická kuchyňa, remeselnícke dielne a ďalšie atrakcie budú na návštevníkov čakať už tradične v Zámockej záhrade. Chystá sa toho viac ako dosť.

Kino rozprávka: Anjel Pána 2

Sobota 24. jún o 17:00, Kino Úsmev Hlohovec

Anjel Petronel stále pracuje pri Nebeskej bráne, ale je presvedčený, že by si zaslúžil lepšie miesto. Jeho večný pokušiteľ, čert Uriáš, začne Petronela provokovať: Stačí odtrhnúť jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len sám Boh! Ako to celé dopadne sa dozviete v Kine Úsmev.

Dni obce

24. – 25. jún, Dvorníky

Prvá písomná zmienka o obci Dvorníky pochádza z roku 1247 a o miestnej časti Posádka ešte o 30 rokov skôr. Pri príležitosti míľnikov 770. a 800. výročia sa chystá v tejto obci v okrese Hlohovec zaujímavý program. Tešiť sa môžete na výstavy, vyhliadkové lety či hudobné vystúpenia.

Výstava

24. – 25. jún od 13:00 do 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Aktuálna výstava Vlastivedného múzea v Hlohovci vás zavedie do sveta predškolákov. Deti z materských škôl v Hlohovci na výstave predstavujú práce zhotovené z odpoadového materiálu.

Dedičstvo hračiek

25. júna od 14:00 do 18:00 hod, Nyáryovská kúria Bučany

Okrem bábkového divadla si môžete vychutnať v Bučanoch aj výstavu s názvom Dedičstvo hračiek – odkaz našich predkov, ktorá je pre návštevníkov otvorená v rámci víkendu len v poslednú nedeľu v mesiaci. Doprajte si utešený pohľad na historické hračky, bábiky, hry, ale aj rozprávkové knižky, pohľadnice či fotografie. Na výstave si budete môcť vychutnať napríklad mnohé hračky, ktoré si ešte pamätajú časy Rakúsko-Uhorska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM