Webnoviny - Krimi

Vodič z Dubovian dostal za smrť školáčok štyri roky

Na štyri roky väzenia odsúdil Okresný súd v Piešťanoch Dávida D., ktorý v januári v Dubovanoch vo vysokej rýchlosti zrazil a usmrtil Alicu Vidovú a Simonu Jančovičovú.

Zároveň mu na sedem rokov zakázal viesť motorové vozidlá.

Obžalovaný si verdikt súdu neprišiel vypočuť, dal súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Dávid D. si ešte v septembri vypočul obžalobu z prečinu usmrtenia, ublíženia na zdraví, výtržníctva, krádeže spolupáchateľstvom a nedovolenej výroby a držania omamných látok. V prípade usmrtenia dievčat, drogovej trestnej činnosti a ublíženia na zdraví vyhlásil, že je nevinný. Ešte v máji tohto roku sa pred vyšetrovateľkou k všetkým skutkom z obžaloby priznal a oľutoval ich, neskôr zmenil názor.

Súd dnes zároveň zamietol žiadosť obžalovaného o prepustenie z väzby a priznal rodičom usmrtených dievčat náhradu škody vo výške 1 591 a 1 350 eur. S požiadavkou na odškodnenie vo výške 33-tisíc eur ich súd odkázal na občianskoprávne konanie.

Video: Dubovany sa rozlúčili s Alickou a Simonkou (25. januára 2011)

Alicu Vidovú a Simonu Jančovičovú zrazil Dávid vo vysokej rýchlosti 19. januára popoludní krátko po tom, ako vystúpili z autobusu. Simona zomrela ešte počas prevozu do nemocnice, Alicu okamžite operovali, no napriek snahe lekárov tiež zomrela. Podľa znalca z odboru dopravy išiel Dávid cez dedinu rýchlosťou najmenej 82 kilometrov za hodinu.

Ak by išiel predpísanou päťdesiatkou, k tragédii by nedošlo. V Dubovanoch už krátko po nehode premiestnili autobusovú zastávku mimo cesty, pribudli tam aj dva merače rýchlosti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM