Zuzana Jakubičková Rôzne

Vlna nevôle vodičov v Piešťanoch: Bezplatnému parkovaniu v centre je koniec!

S problémami s parkovaním sa potýkajú nielen veľké mesta, ako je Bratislava, či Košice, ale aj mesto ako Piešťany o tom vie svoje. Situácia s parkovaním nielen na sídliskách, ale už aj v centre mesta je oveľa zložitejšia.

Ilustračný obrázok k článku Vlna nevôle vodičov v Piešťanoch: Bezplatnému parkovaniu v centre je koniec!
Foto: Zuzana Jakubičková

Hoci Piešťany sa ešte donedávna mohli pýšiť bezplatným parkovaním v centre mesta, dnes je už všetko inak. Pohodlne a zadarmo ste si mohli svoje auto odstaviť v garáži nákupného centra Aupark. Či teda pršalo, alebo snežilo, mali ste svoje auto skryté pod strechou a chránení pred nepriaznivým počasím ste mohli prejsť z garáží rovno na nákupnú galériu.

Od štvrtého februára si však už svoje auto v centre bezplatne neodstavíte, keďže nákupné centrum Aupark sa rozhodlo že za vstup do garáží sa bude platiť. V okolí Auparku, na Teplickej, či v iných uliciach je parkovanie spoplatnené, takže ak idete do mesta, bez drobných vo vrecku si ani za volant nesadajte. Hoci je vstup na parkovisko spoplatnený len 50 centami, u obyvateľov Piešťan sa zdvihla vlna nevôle. Svoje rozhorčenie nedávajú najavo iba na diskusných portáloch, ale aj pri rozhovoroch na ulici.

„Všetci to zneužívali a parkovali si tam celé dni akoby sa nič nedialo,“ povedal nahnevaný obyvateľ Michal. A nie je jediný, kto má na to takýto názor. „Ak si tam niekto odstavil auto a šiel do Auparku na nákup, nič nepoviem. Lenže mnohí si tam nechávali auto celé dni, tak samozrejme že bolo potom parkovisko plné a v Auparku ani nohy. Keď tam teraz idem nakupovať musím platiť za pol hodinu parkovania,“ nedávala si servítku pred ústa obyvateľka Mária.

Vedeniu Auparku sa čoraz plnšie a plnšie parkovisko rozhodne nepáčilo a rozhodli sa proti tomu zakročiť. „Naše analýzy a pozorovania nám hovoria, že máme z roka na rok viac áut na parkovisku. Preto sme sa rozhodli túto situáciu regulovať“ uviedol riaditeľ piešťanského Auparku Jozef Recska. Na tých čo zneužívali bezplatné parkovanie doplatili tí, čo ho využívali tak ako sa má. Parkovisko Auparku teraz zíva prázdnotou.

Hoci vo veľkých nákupných centrách v Bratislave sa za parkovanie platí, Piešťanci sa s touto zmenou zatiaľ nedokážu zmieriť. Zatiaľ je otázkou budúcnosti, či spoplatnené parkovanie ovplyvní aj návštevnosť samotného Auparku.

autor: Daniela Serišová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM