Kultúra

Víkendujete v Hlohovci? Rozptýliť sa môžete i takýmito podujatiami

Vytúžený víkend je pred nami a s ním aj zaujímavé podujatia. Čo môžete v našom meste zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Víkendujete v Hlohovci? Rozptýliť sa môžete i takýmito podujatiami
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Výstava

Sobota – nedeľa 13.00 – 18.00 h, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Aj po skončení letnej sezóny sa možno v Hlohovci vydať za motýľmi. Do 10. decembra je vo výstavných priestoroch Vlastivedného múzea vo františkánskom kláštore sprístupnená výstava, na ktorej je prezentovaných 315 druhov motýľov z hlohovského regiónu.

Kino: Spievankovo a kráľovná Harmónia

Sobota 25. november o 17:00, Kino Úsmev

Rozprávkovej krajine Spievankovo vládne dobrosrdečná kráľovná Harmónia. Jej úlohou je zaistiť, aby sa z krajiny nikdy nevytratila hudba, spev a dobrá nálada. Avšak obyvateľom Spievankova sa hudba akosi odcudzila, hudobné nástroje zapadli prachom, spev utíchol, dobrá nálada sa vyparila. Harmónia preto povolá Spievanku a Zahrajka, aby jej pomohli do krajiny prinavrátiť stratenú chuť hrať, spievať a tancovať, a zachránili tak dušu celého Spievankova.

Kino: Mečiar

Sobota 25. november o 19:00, Kino Úsmev

Film Mečiar je spoveďou mladej režisérky Terezy Nvotovej o Vladimírovi Mečiarovi a o vplyve, ktorý mal tento politik na slovenskú spoločnosť, ale aj na život samotnej Terezy. Keď v roku 1989 padol v Československu totalitný komunistický režim, mala Tereza jeden rok. Lídri Nežnej revolúcie sa vtedy rozhodli usporiadať konkurz na ministra vnútra, do ktorého sa prihlásil Vladimír Mečiar, v tom čase neznámy podnikový právnik zo slovenského vidieka…

Žaby na Trolaskoch

Nedeľa 26. novembra o 16.00 h

Aj nedeľné popoludnie môžete stráviť zaujímavo. Chystá sa beseda so spisovateľom Ivanom Szabom, rodákom z Leopoldova, o jeho spomienkovej knihe.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM