Erik Bojničan Kultúra

Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Hlohovci

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v Hlohovci akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré môžu osloviť aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Hlohovci
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub: 1001 GRAMOV

Štvrtok 26. november o 20:00, Kino Úsmev

Film pre náročného diváka sa zameriava výhradne na krehký emocionálny život ženskej postavy, nórskej vedkyne Marie, ktorý korešponduje s jej odborným zameraním. Marie je jedným z poverených strážcov prototypu národného kilogramu, predmetu tvoreného z 90% platiny a z 10% irídia. V podobne krehkej rovnováhe sa nachádza i Mariin citový život, ktorý vo filme prejde hneď niekoľkými skúškami.

Hlohovský tanečný večer

Piatok 27. novembra o 19:00, Dom kultúry Hlohovec

Hlohovecký kulturák sa zmení na dejisko tanečného večera najrôznejších žánrov. Koná sa 13. ročník prehliadka tanečných žánrov na pozvanie.

Maľovaný svet na skle

Sobota 13:00 – 18:00, Sobota 13:00 – 18:00, Výstavná sieň Vlastivedného múzea v Hlohovci, Rázusova

Pokiaľ je u vás vo výbere programu na voľné chvíle na prvom mieste umenie, máte možnosť navštíviť aktuálnu výstavu Vlastivedného múzea v Hlohovci. Autorská výstava podmalieb na skle Ľubomíra Kolára je umiestnená vo Výstavnej sieni na Rázusovej ulici.

HC Sporta – Pezinok

Sobota 28. november o 18:00, Športová hala

Našich extraligistov čaká ďalší zápas o dôležité body. Tentokrát na domácej pôde privítajú mužstvo z Pezinku.

HC.Chvály 34

Sobota 28. november o 18:00, Dom kultúry Hlohovec

V sobotný podvečer je v Kultúrnom dome ďalší zo série evanjelizačných koncertov organizovaných OZ Bétel, ktorých sa pravidelne zúčastňuje približne 250 ľud. Počas večera hrá Kapela Bétel

Gangsterský deň plný filmov

Sobota 28. november o 20:00, Kino Úsmev

Ďalší Deň plný filmov organizovaný v kine Úsmev Hlohovec sa bude niesť v znamení drsných gangstrov, obrovských peňazí, krásnych žien ale aj nebezpečie. Na návštevníkov čakajú hneď tri gangsterské filmy, ktoré predchádza ich povesť. Postupne na návštevníkov čakajú tri kultové gangsterky – RocknRolla, V Brugách a Dannyho jedenástka.

Koncert – Naex

Sobota 28. november o 21:00, Motokárová hala Silverstone

Pre milovníkov hudby je tento víkend v Motokárovej hale nachystaný koncert kapely Naex, ktorá je vždy zárukou dobrej zábavy.

Slávnostné otvorenie renesančných miestností

Nedeľa 29. november od 14:00 do 18:00, Zámok Hlohovec

Na nedeľné popoludnie si pre Hlohovčanov dobrovoľníci z OZ Zámok Hlohovec prichystali príjemné spestrenie v podobe slávnostného otvorenia renesančných miestností. Na programe bude okrem adventného koncertu aj vysviacka renesančných miestností a prezentácia toho, čo sa za uplynulý rok podarilo – Premeny v čase 2014.

Hrozba pre zem, či domov pre Malého Princa?

Nedeľa 29. november o 16:30, Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika

Program zameraný na malé telesá v slnečnej sústave, planétky a kométy. Program je vhodný pre žiakov ZŠ a širokú verejnosť. Program je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu.

Pozorovanie pre verejnosť

Nedeľa 29. november o 18:00, Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika

Romantika ako vyšitá Hlohovčanov čaká na záver víkendu v hlohoveckej hvezdárni. Chystá sa večerné pozorovanie oblohy ďalekohľadom refraktor180/2600.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM