Zuzana Jakubičková Kultúra

VIDEO: Kazík a Dvoran pre ženy

V stredu 8.3.2012 sa v Dome kultúry v Hlohovci uskutočnil program venovaný Medzinárodnému dňu žien. Organizátorom tejto akcie bola okresná organizácia SMER – SD z Hlohovca.

Prítomných občanov celým večerom sprevádzal Robo Kazík, ktorý svojimi piesňami rozohrial srdcia hlavne staršej generácie. Robo Kazík patrí medzi stálice populárnej hudby a jeho skladby sa pomaly stávajú šlágrami, ktoré si spievajú aj ľudia mladšej vekovej kategórie. Na pódiu sa tak ozývali skladby ako Tam kde sa stretnú kamaráti, Ja keď spievam slzy tečú, Na priedomí, Ďaleko je Boh, Orechová halúzka a veľa ďalších.

Jedným z hostí bola aj Mirka Klimentová, ktorej hlas často počuť z piesní na želanie pre jubilantov, ale tiež z vokálov pre spevákov ako sú Peter Stašák, či Robo Kazík. Práve druhý menovaný uviedol Mirku do populárnej hudby a interpretovania piesní s príchuťou Jadranu. Vydala album, ktorý má podľa titulnej piesne názov Prímerie a ktorú mohli diváci počuť aj počas vystúpenia spolu s ďalšími jej skladbami (Dalmatínka, Zmes ľudoviek).

Program bol spestrený aj vystúpením Strýca Izidora, ľudového rozprávača, ktorý svojím rozprávaním rozosmial celý Dom kultúry. Nechýbali príhody o Izidorových tráviacich ťažkostiach, či príbehy z lekárskeho prostredia zamerané na „zrychtovanie“ jeho nástroja a veľa ďalších.

Keďže celý program organizovala okresná organizácia SMER – SD v Hlohovci svoj priestor na pódiu dostali aj jej predstavitelia a členovia strany SMER – SD: okresný predseda Ing. Ivan Varga, okresný podpredseda Ing. Ján Tassy a krajská predsedkyňa JUDr. Renáta Zmajkovičová. Robo Kazík nám na konci vystúpenia poskytol aj krátky rozhovor:

Ako ste spokojný s vystúpením v Hlohovci? Bolo to natrieskané. Ja som sa len bál, aby sa nič nestalo, lebo aj na schodoch sedeli ľudia, čo sa mi ohromne páčilo. Bolo to natrieskané.

Čo hovoríte na účasť? Spokojný som nielen s účasťou, ale aj s atmosférou, ktorá je tu. Keby som to tak mohol porovnávať na Slovensku, tak tu sú ľudia, ktorý sa mi zdajú taký nepoškvrnený, čistý, taký senzačný. Keď som rozprával o niektorých príhodách, tak by ste v tom tichu počuli ako padne 10 halierov na zem. Je to pre mňa nesmierny zážitok. Snažil som sa dnes pohladiť srdiečko všetkým mamám, babičkám a ženám, ktoré boli v tejto sále, za tých všetkých, ktorý to nedokážu povedať aj keby veľmi chceli, ale nevedia to.

V sobotu sú voľby. Chystáte sa ísť voliť? Samozrejme.

Čo očakávate od sobotňajších volieb? Ja osobne som presvedčený, že by už konečne mali prestať strašiť ľudí, že politici by mali začať robiť pre tých, pre ktorých boli zvolený. Mali by začať slúžiť tomuto národu, lebo to je to najpodstatnejšie. Ja som presvedčený, že tento národ spraví všetko preto, aby sa tam dostali ľudia, ktorí budú rozhodovať a aj oni sami začnú rozmýšľať trochu inak, lebo toho bolo dosť.

foto: Jozef Lelovič

VIDEO: Kazík a Dvoran pre ženy
1
Galéria
hc mdz
43
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM