Erik Bojničan Rôzne

Vianočné trhy v Hlohovci sa blížia: Na takéto novinky sa môžete tešiť

Vianočné trhy v Hlohovci sa už pomaly, ale isto blížia. Okrem všakovakých stánkov a umelcov sa chystajú aj viaceré novinky. O aké ide?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Hlohovci sa blížia: Na takéto novinky sa môžete tešiť
7
Galéria
Zdroj: archív All Marketing

Aj v tomto roku sa môžu Hlohovčania a návštevníci mesta tešiť na bohatý kultúrny program či vianočnými svetlami vyzdobený park okolo Kostola sv. Michala. Nebudú chýbať ani viaceré novinky v podobe rôznych atrakcií pre deti či dospelých.

Pódium na fontáne

Vianočné trhy sa v Hlohovci tento rok začnú 14. a potrvajú až do 23. decembra. Po pozitívnych ohlasoch verejnosti na trvanie trhov v minulom roku a aj na ich umiestnenie v parku na námestí, sa organizátor rozhodol zachovať tento model aj počas adventu roku 2016. „Aj tento rok sa budeme snažiť, aby sa trhy niesli v jednotnom vizuálnom štýle a mali kvalitných predajcov. Príležitosť prezentovať sa budú mať nie len domáci predajcovia, ale aj tí zo širšieho okolia,“ uviedol organizátor Vianočných trhov Peter Kolišťanik.

Zdroj: archív All Marketing

Okrem tradičných dobrôt a množstva inšpirácií na vianočné darčeky vo vianočných stánkoch sú pre Hlohovčanov a návštevníkov mesta pripravené zaujímavé koncerty a vystúpenia. Fontána pred kostolom bude opäť upravená na dočasné drevené pódium, na ktorom sa počas desiatich dní predstavia deti z miestnych materských, základných či stredných škôl, tiež seniori z klubu dôchodcov, ľudové a umelecké súbory a mnohí známi i menej známi muzikanti a kapely.

Viaceré novinky

Tento rok pribudne viacero zaujímavých atrakcií, ktoré potešia pred Vianocami najmä tých najmenších. V dňoch 17., 18. a 23. decembra budú podľa organizátora vianočnú atmosféru spestrovať obľúbené postavičky z rozprávky „Ľadové kráľovstvo“ a nachystaný bude aj detský drevený kolotoč, ktorý bude k dispozícii posledné dni pred Vianocami.

V úplne posledný deň vianočných trhov „priletia“ aj veľké drevené sane, na ktorých sa budú môcť návštevníci odfotografovať sami či s rozprávkovými postavičkami. Túto spomienku zveční talentovaný Hlohovčan, fotograf Matúš Lošonský. Samozrejmosťou bude aj drevený betlehem, ktorý bude tento rok zas o niečo bohatší.

Pre veľký úspech bude aj v tomto roku počas vianočných trhov opäť sprístupnená verejnosti veža Kostola sv. Michala. Výstupy budú obohatené o novinku v podobe komentovaných prehliadok. Sprievodca v dobovom kostýme vás prevedie vežou každý deň o 15:00 a 19:00. Dospelých na konci prehliadky zahreje „teplé medové prekvapenie“. Taktovku nad touto atrakciou má Vlastivedné múzeum v Hlohovci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

FOTO: Hlohovecké Vianočné trhy budú v tomto roku s viacerými novinkami
7
Galéria
Zdroj: archív All Marketing
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM