Erik Bojničan Rôzne

Vesmírny zážitok v Hlohovci: Legendy súhvezdí i pohľad na oblohu z rôznych kútov sveta

Zaujíma vás, ako vyzerá nočná obloha na severnom póle či v Afrike? Toto i mnohé iné zaujímavosti sa už čoskoro budete môcť dozvedieť priamo v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Vesmírny zážitok v Hlohovci: Legendy súhvezdí i pohľad na oblohu z rôznych kútov sveta
Zdroj: TASR

Na svoje si prídu všetci milovníci vesmíru. Pracovníci Hvezdárne a planetária Milana Rastislava Štefánika si v našom meste pripravili na nedeľu 20. augusta bohatý program.

V tento deň o 17:00 hod. sa v planetáriu začína programom Fantastická cesta. Ako organizátori uvádzajú, zoznamuje so základnými údajmi o slnečnej sústave a je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu a krátkym videom: Slniečkova rodina.

Od 18:30 hod. si na svoje prídu milovníci nočnej oblohy ale i tí, čo hľadajú romantiku. Počas programu s názvom Vesmírne cesty sa návštevníci oboznámia so súhvezdiami letnej oblohy a ich legendami. Môžu sa zahrať na cestovateľov a spoznávať nočnú oblohu na severnom póle alebo v rovníkovej Afrike.

O 20:00 hod. sa pokračuje Potulkami letnou oblohou. Tento program podľa organizátorov oboznamuje so súhvezdiami letnej oblohy, ich legendami a zaujímavými objektmi. Program je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu a krátkym videom: Zo života hviezd.

Pomyslenou čerešničkou určite bude večerné pozorovanie oblohy ďalekohľadom, ktoré sa v prípade priaznivého počasia začne o 21:30 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM