Erik Bojničan Rôzne

Veľkolepé pomenovanie brán pevnosti: Slávnosť aj s cisárovým vojenským sprievodom!

Vo veľkom štýle bude prebiehať slávnosť pomenovania brán a bášt pevnosti v Leopoldove. Nebudú chýbať šermiari, delostrelci i cisárov vojenský sprievod.

Ilustračný obrázok k článku Veľkolepé pomenovanie brán pevnosti: Slávnosť aj s cisárovým vojenským sprievodom!
Zdroj: TASR

V Leopoldove sa chystá veľká slávnosť. S 350-ročným oneskorením chcú tam napraviť, čo stavitelia známej pevnosti neurobili. Každá z brán a bášt opevnenia dostane svoje pomenovanie.

Na slávnosti, ktorá je na pláne v piatok 30. septembra od 14:00 nebude chýbať zaujímavý sprievodný program. Ten, ako uvádza mesto Leopoldov, začína historickým sprievodom od Kostola sv. Ignáca a mosta na Trolaskoch k západnej bráne pevnosti. V sprievode budú prítomní aj cisár Leopold I., pápež Alexander VII., a maršál Louis Raduit de Souches, ktorý dozeral na výstavbu a cisárov vojenský sprievod.

Zdroj: TASR

Požehnanie a pomenovanie brán a bastiónov sa uskutoční pred západnou bránou pevnosti o 15:00. Vojenské umenie predvedú žoldnieri – šermiari a delostrelci. Záver slávnosti sa uskutoční na námestí s možnosťou fotografovania s účastníkmi sprievodu. Akciu pripravuje mesto Leopoldov s vedením väznice a policajným zborom. Informoval o tom zástupca primátorky Juraj Hladký.

Foto: ilustračné

Chystá sa slávnosť, pri ktorej pomenujú brány a bašty pevnosti v Leopoldove
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM