Zuzana Jakubičková Rôzne

V pondelok si užijeme tropickú horúčavu: Môžu sa vyskytnúť aj búrky

Začal sa tropický týždeň, teploty sa budú na celom území Slovenska pohybovať nad 30 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku V pondelok si užijeme tropickú horúčavu: Môžu sa vyskytnúť aj búrky
Zdroj: Webnoviny.sk

Meteorológovia očakávajú najvyššiu teplotu v utorok. Pre juh krajiny, kam patrí aj okres Hlohovec, vydali výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami a výstrahu prvého stupňa pre zvyšok Slovenska.

Nad strednou Európou sa nachádza rovnomerne rozložené pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne k nám prúdi od juhozápadu teplý vzduch. Informuje o tom na svojej webovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V prvý pracovný deň bude jasno až polojasno, popoludní v horských oblastiach prevažne polooblačno, ojedinele sa vyskytnú prehánky alebo búrky.

Najvyššia denná teplota vystúpi v pondelok na 29 až 34, na Orave, Liptove a na Spiši bude okolo 27 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1500 metrov sa teplota vyšplhá na 19 stupňov Celzia. Fúkať bude premenlivý vietor.

Tropický týždeň

Meteorológovia očakávajú najvyššiu teplotu v utorok, kedy ortuť teplomera vystúpi až na 35 stupňov. SHMÚ preto vydal výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami pre celý juh Slovenska a výstrahu prvého stupňa pre zvyšok krajiny.

V stredu bude od severu zasahovať do strednej Európy okraj tlakovej výše, pričom nad východné Slovensko prenikne trochu chladnejší vzduch. Teplota sa bude pohybovať od 29 až 34 stupňov, na Orave a severovýchode dosiahne okolo 27 stupňov Celzia.

Vo štvrtok hlásia naďalej veľmi teplo, treba počítať s malou oblačnosťou a popoludní aj ojedinele s búrkami. Teplota počas dňa vystúpi na 27 až 34 stupňov.

Na konci pracovného týždňa sa bude nad strednou Európou i naďalej udržiavať nevýrazné tlakové pole. Meteorológovia očakávajú v piatok 27 až 33 stupňov, polooblačno až oblačno a ojedinele prehánky alebo občasný dážď, niekde aj búrky.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM