Erik Bojničan Rôzne

V našom regióne vzniká zaujímavé miesto na relax: Za všetkým je nápad mladých ľudí!

Zaujímavá myšlienka mladých ľudí dostáva reálne kontúry. Nie tak ďaleko od nášho mesta vzniká pozoruhodné miesto na trávenie voľného času. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku V našom regióne vzniká zaujímavé miesto na relax: Za všetkým je nápad mladých ľudí!
15
Galéria
Zdroj: KĽ - Zdravší Leopoldov

Mladí ľudia sú často kritizovaní, čo sa týka trávenia ich voľného času, ako generácia vysedávajúca v podnikoch či generácia sociálnych sietí. S týmto stereotypom sa rozhodli zabojovať mladí Leopoldovčania, ktorí sa nazývajú Kreatívni ľudia – Zdravší Leopoldov.

Ako o sebe tvrdia, sú neoficiálna organizácia, ktorá je v priebehu registrácie na občianske združenie. Spolupracujú s mestom na metských kultúrnych podujatiach, ale pripravujú aj vlastné, akým boli napríklad Noc kostolov v Leopoldove či Fraštacká objímačka v Hlohovci. Teraz však prichádzajú s myšlienkou, ktorá má ambíciu osloviť nie len mladých ľudí z nášho regiónu.

Aktuálne v Leopoldove pripravujú otvorenie neoficiálneho neziskového oddychovo-náučného centra, ktoré má byť alternatívou na trávenie voľného času. „Nápad vznikol už začiatkom minulého roka, keďže sa v Leopoldove nikam, okrem reštaurácie alebo krčmy, nedá ísť,“ uviedol pre Hlohovec 24 jeden z členov organizácie Martin Majtán.

Zdroj: KĽ - Zdravší Leopoldov

V chystanom centre budú k dispozícii stovky kníh i spoločenské hry. Taktiež v ňom budú bývať prednášky, workshopy, občianske diskusie či zaujímavé rozprávania o cestovaní, štúdiu a pracovných skúsenostiach zo zahraničia.

„Centrum je určené pre všetkých ľudí,“ pokračuje Majtán, podľa ktorého centrum nebude žiadna oficiálna prevádzka a nebude v ňom žiadne vstupné, ani ceny za čaj či iný nápoj. „Všetko funguje cez dobrovolné príspevky od ľudí. Jednoducho si dajú čaj a prispejú zaň toľko koľko chcú. Všetky získané peniaze sa znovu investujú do nákupu ďalších čajov a nápojov, pripadne na zveľaďovanie centra,“ vysvetlil s tým, že v centre bude zakázané fajčiť a piť alkohol a taktiež centrum žiadny alkohol nebude ponúkať.

Mladí Leopoldovčania v týchto dňoch pracujú na záverečných prípravách. Do centra zháňajú stolné hry, šálky a iné veci, ktoré budú slúžiť jeho návštevníkom. Do priestorov sa zmestia približne štyri desiatky ľudí a jeho otvorenie je naplánované na sobotu 28. januára.

Fotografie z vznikajúceho oddychovo-náučného centra si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Prvé FOTKY: V našom regióne vzniká pozoruhodné miesto na trávenie voľného času
15
Galéria
Zdroj: KĽ - Zdravší Leopoldov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM