Erik Bojničan Správy

V Hlohovci vyrastie bezpečný priechod: Dôvodom sú časté kolízne situácie

Pred základnou školou v Hlohovci vybudujú bezpečný priechod pre chodcov. Projekt sa zrealizuje už v priebehu jesene. Pozrite si vizualizáciu.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci vyrastie bezpečný priechod: Dôvodom sú časté kolízne situácie
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec vybuduje bezpečný priechod pre chodcov pred základnou a materskou školou na ulici A. Felcána na Novej štvrti. Na vybudovanie priechodu získalo grant vo výške 10 000 eur od ČSOB nadácie. Projekt zrealizuje v priebehu jesene, informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová z Mestského úradu v Hlohovci. Podľa zmluvných podmienok musí byť zrekonštruovaný do konca novembra tohto roka. Hlohovec sa ako príjemca grantu zaväzuje ponechať si vlastnícke práva k získaným veciam a zabezpečovať ich údržbu.

Prečítajte si: Kinematograf v Hlohovci už čoskoro: Zaparkuje ale inde, ako sme boli zvyknutí

Dôvodom, pre ktorý mesto vybralo práve tento priechod, sú časté kolízne situácie ohrozujúce najmä zdravie a bezpečnosť detí navštevujúcich školu. „Doprava je v tejto lokalite hustá, autá jazdia rýchlo a existujúci priechod pre chodcov je málo výrazný. Aj tieto faktory rozhodli o výbere lokality,“ skonštatovala Hrinková Siebenstichová.

Prečítajte si: Parádny počin dobrovoľníkov z Hlohovca: Toto si zaslúži palec hore!

Na priechode na ulici A. Felcána sa zrekonštruuje nástupná plocha pre chodcov. Pruhy priechodu budú výrazné červeno-biele, pribudnú aj šikmé rovnobežné čiary, ktoré zabránia odstavovaniu vozidiel pred priechodom na ľavej strane. V smere jazdy bude osadený cestný spomaľovač, vďaka ktorému budú musieť autá pred školou znížiť rýchlosť na minimum. Priechod pre chodcov bude signálnym, vodiacim a varovným pásmom upravený aj pre nevidiacich. Celý bude navyše nasvietený, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov, najmä detí.

Pozrite si vizualizáciu nového priechodu v priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Vizualizácia: Plánovaný priechod pre chodcov v Hlohovci
1
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM