Erik Bojničan Rôzne

V Hlohovci sa riadne sa zapotíme: Meteorológovia vystríhajú pred vysokými teplotami!

Okres Hlohovec musí počítať s úderom horúčav. Ako vysoko môže vystúpiť ortuť teplomera a kedy sa treba mať pred teplom najviac na pozore?

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci sa riadne sa zapotíme: Meteorológovia vystríhajú pred vysokými teplotami!
Zdroj: TASR

Pripravte sa na naozaj veľké horúčavy. Na okres Hlohovec totiž majú udrieť poriadne trópy. Varujú nás pred nimi i meteorológovia. „V okrese Hlohovec sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 °C,“ uvádzajú odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Výstraha prvého stupňa platí v stredu 19. júla 2017 v čase od 14:00 hod. do 18:00 hod.

To však ale nie je všetko. Výstraha prvého stupňa platí i pre štvrtok 20. júla taktiež v čase od 14:00 hod. do 18:00 hod. V okrese Hlohovec sa podľa meteorológov v tomto čase ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 – 34 °C.

Ako uviedli odborníci zo SHMÚ, vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodávajú meteorológovia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM