Zuzana Jakubičková Kultúra

V Hlohovci sa opäť putovalo za vínom: Akcia oslávila už svoj 7. ročník

Fraštacké putovanie za vínom osávilo tento rok už 7. ročník. Niekoľko stoviek ľudí z Hlohovca a okolia ochutnávalo vína od výmyslu sveta. Putovanie bolo sprevádzané rôznymi ochutnávkami syrov, čokolád a kávy.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci sa opäť putovalo za vínom: Akcia oslávila už svoj 7. ročník
Foto: Zuzana Jakubičková

Červené, biele a ružové víno. Suché, sladké, odrodové a výberové. Takmer 1000 ľudí putovalo v sobotu po Hlohovci, aby zdegustovali vína, ktoré im boli neznáme a našli si medzi nimi to naj.

Tohtoročné putovanie za vínom sprevádzalo teplé a slnečné počasie. Hlohovec zaplnili ľudia so zelenými kapsičkami na krku, v ktorých mali veľmi dôležitú vec – degustačný pohárik. Dokopy ste mohli navštíviť 20 stanovísk a ochutnať vína od 40 vystavovateľov z celého Slovenska a Čiech.

V prezentačných priestoroch bolo okrem vínka pre putovníkov pripravené občerstvenie v podobe syrov, nátierok a špecialít z diviny. Ľudia degustovali, jedli, nakupovali a získavali nové informácie o vínach a o ich výrobe.

Putovanie za vínom v Hlohovci organizuje Cech Hostinských, Vinárov a Gastronómie. Hlavným cieľom je hlavne priblížiť ľuďom problematiku vína ako takého. Spoznávať chuť, vôňu, pôvod a rozlíšiť tak jednotlivé značky vín. Celá akcia je veľmi žiadaná a každým rokom sa jej zúčastňuje stále viac ľudí. Veríme, že putovanie sa uskutoční aj na budúci rok a budeme môcť ochutnať ďalšie nové odrody vín.

Fraštacké putovanie za vínom 2013
28
Galéria
Foto: Róbert Jakubička
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM