Rôzne

V Hlohovci sa chystá zaujímavé podujatie: Zámocké pivnice odhalia svoje tajomstvá

Priestory bežne neprístupné našim pohľadom na jeden deň otvoria svoje brány. Návštevníkov čaká prehliadka zámockých pivníc v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci sa chystá zaujímavé podujatie: Zámocké pivnice odhalia svoje tajomstvá
36
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovčania ale aj návštevníci z okolia sa môžu tešiť na vskutku zaujímavý zážitok. Svoje brány totižto už 7. apríla 2017 otvoria zámocké pivnice v Hlohovci, ktoré bežne našim očiam nie sú prístupné.

Komentovaná prehliadka

Počas ostatného ročníka čakal na ľudí zaujímavý pohľad. Prvá v poradí, do ktorej mohli návštevníci nazrieť, bola pivnica pod Pánskym domom v Zámockej záhrade. Tam sprievodcovia vysvetlili príčiny samotného budovania a využití pivníc. Cesta prehliadky pokračovala smerom k Pivnici pod filagóriou. Témou na tomto mieste boli temnejšie dejiny nášho mesta. V zámockej pivnici v západnom krídle kaštieľa sa mohli ľudia dozvedieť fakty o stredovekej justícií a mučení, ktoré sa odohrávalo priamo na Hlohovskom hrade.

Predposlednou zastávkou prehliadky zámockých pivníc bola Pivnica pod koniarňou. Tam na návštevníkov čakali okrem samotnej pivnice aj zaujímavosti o dobyvateľoch Hlohovca a budovaní tajných únikových chodieb. Poslednou zastávkou na prehliadke bola vínna pivnica. Ohromné sudy, ktoré sa v nej ukrývajú vzbudzovali rešpekt pred prácou šikovných remeselníkov.

Aj ochutnávka vín

Aj tento rok si organizátori prichystali program, ktorý by bola škoda premeškať. Môžete sa tešiť na príbehy o samotnom vzniku pivníc, ale i o tom, čo sa v týchto priestoroch odohrávalo. „Mesto Hlohovec je už dlhé roky spájané s vinárskou tradíciou, úzko súvisejúcou s podzemnými pivnicami, ktorým bude venovaná naša komentovaná prehliadka,“ informujú organizátori s tým, že práve z tohto dôvodu je v cene vstupného okrem pamätného odznaku i ochutnávka vín.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť fotografie z ostatného ročníka podujatia.

Fotogaléria: Zámocké pivnice v Hlohovci bežne skryté nášmu zraku
36
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM