Erik Bojničan Samospráva

V Hlohovci prebieha prieskum: Čo skúmajú sociológovia v našom meste?

Radnica vyzýva na zapojenie do prieskumu. Čoho sa týka a na aký účel budú poznatky použité?

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci prebieha prieskum: Čo skúmajú sociológovia v našom meste?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec vyzýva na zapojenie sa do pokračovania prieskumu. Ten sa týka občianskych aktivít v Hlohovci a Riadiaceho a informačného portálu mesta.

„Sociológovia Univerzity Komenského skúmajú, ako sa Hlohovčania angažujú v živote mesta, v jeho rozvoji a čo si myslia o fungovaní miestnej správy,“ informovala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej sa ľudia môžu zapojiť do 11. augusta 2017 vyplnením dotazníka, ktorý sa nachádza na stránke mesta.

Získané poznatky podľa radnice poslúžia sociológom, ale aj Mestu Hlohovec na zlepšenie komunikácie s občanmi a na podporu komunitných aktivít s využitím Riadiaceho a informačného portálu. Ten Hlohovec spolu s mobilnou aplikáciou Datacity spustil, ako prvé mesto na Slovensku i v Európe.

Riadiaci informačný systém je, ako pri jeho spustení informovala Z. Hrinková Siebenstichová, o reálnych dátach. Dodala, že vďaka nim môže mesto napredovať a zlepšiť fungovanie vo viacerých oblastiach života. Postupne bude ďalej rozširovaný o nové ciele, obohacovaný o ďalšie namerané, zobrazované a aktualizované dáta. Jeho súčasťou je mobilná aplikácia Datacity, ktorá slúži na komunikáciu obyvateľov s mestom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM