Erik Bojničan Kultúra

Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 7 akcií v Hlohovci a okolí počas letných prázdnin

Vytúžené letné prázdniny sú čoskoro tu a my sme zaostrili na zaujímavý program počas tohto obľúbeného obdobia. Vybrali sme z neho 7 akcií, ktoré rozhodne odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 7 akcií v Hlohovci a okolí počas letných prázdnin
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Peterské hody

1. – 3. júl 2016, Peterská Bašta, Svätopeterská ul.

Vždy začiatkom leta patrí čas radosti oslávencom, ktorí nosia meno Peter a Pavol. V Hlohovci však je toto obdobie spojené predovšetkým s vôňou dobrých jedál, lahodných nápojov a detského smiechu. V mestskej časti Peter sa budú konať tradičné hody so všetkým čo k tomu patrí.

Prázdniny v knižnici

1. júl – 31. august 2016, Mestská knižnica v Hlohovci, Nám. sv. Michala 2

Ak pre svoje ratolesti hľadáte nejaké spestrenie počas voľna, nemusíte premýšľať dlho. Mestská knižnica v Hlohovci si totiž pripravila program, ktorý malých Hlohovčanov určite zaujme. Toto všetko môžu počas prázdnin zažiť.

Kinoko

2. júl 2016 o 19:30, Amfiteáter, Zámocká záhrada

Kinoko, teda spojenie dvoch vecí, čo neodmysliteľne patria k letu. Koncertu a kina pod hviezdami. Na koncerte z minisérie koncertov spojených s premietaním filmov na amfiteátri v Hlohovci sa predstaví Livia Doležalová & Band.

Grimovci, zaklati bratia

13. júl 2016 o 17.00, Zámocká záhrada

Rozprávky počas kultúrneho leta v Hlohovci začínajú predstavením Divadla ZkuFra Von zo Žiliny. Tí si pre najmenších pripravili predstavenie. Grimovcov, zaklati bratia. To je plné kúziel, vizuálnych efektov a neočakávaných prekvapení. Na svoje si teda prídu určite nie len najmenší.

Country Hlohovec

16. júl o 18:00, Peterská Bašta

Druhá polovica júla v našom meste začne poriadnou porciou Country. Ďalší ročník podujatia Country Hlohovec prinesie do nášho mesta mnohých hudobníkov, ako Country Tip, Neznámi, Jako Kedy a zahrajú aj Alan Mikušek či Texas.

Festival Červeník

5.- 6. august 2016, Amfiteáter Červeník

Tak ako každý rok, ani tento nebude výnimkou a v amfiteátri obce Červeník sa uskutočnia tradičné slávnosti spevu, hudby a tanca. Jeden z najstarších festivalov na Slovensku oslávi už svoje 51. narodeniny. Mnohí sa zhodujú na tom, že je rok čo rok lepšia zábava, určite sa je na čo tešiť aj tentokrát. Ak sa už nemôžete dočkať, zaspomínajte si na minulý ročník.

Cibuľové slávnosti

19. – 21. august 2016, Madunice

V našom okrese by snáď leto nebolo letom bez Cibuľových slávností v Maduniciach. Malebnú dedinku opäť zaplatí množstvo ľudí, ktorí si prídu pozrieť bohatý kultúrny program a všakovaké výtvore z cibule, ktorá je pre túto obec typická. Samozrejme, nebude chýbať ani ďalší z cibuľových rekordov. Ak vás zaujíma, či sa podarí prekonať minuloročného takmer trojmetrového koňa, nenechajte si slávnosti ujsť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM