Erik Bojničan Rôzne

Úspech Veroniky z okresu Hlohovec: Je vicemajsterkou Slovenska v maľovaní na telo, FOTO

Veronika Bokorová maľuje na telá hotové umelecké diela. Na majstrovstvách Slovenska získala striebro. Pozrite si jej ocenenú prácu na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Úspech Veroniky z okresu Hlohovec: Je vicemajsterkou Slovenska v maľovaní na telo, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Archív Veronika Bokorová

Veronika Bokorová z Trakovíc v okrese Hlohovec sa venuje nevšednej činnosti. Maľuje na telo a radí sa medzi slovenskú špičku. Toto dokázala aj na 13. ročníku majstrovstiev Slovenska, ktoré sa konali 23. marca 2017. Svojim výtvorom si získala uznanie poroty a umiestnila sa na striebornej priečke.

Téma majstrovstiev bola Cesta časom, pri ktorej sa V. Bokorová podľa jej slov rozhodla maľovať to, kam už každý veľakrát v čase cestoval – do svojho detstva. Názov jej maľby bol Návraty v čase. Viac o svojej maľbe nám prezradila samotná umelkyňa.

Návrat do detstva

„Niekedy nám stačí zavoňať vôňu určitého jedla alebo inú vôňu, počuť pesničku, ktorú sme už dlho nepočuli, objaviť v pivnici prachom zapadnutú hračku, či inú drobnosť a zrazu sme "tam“. Na niekoľko sekúnd sa teleportujeme do nášho detstva či mladosti," vysvetľuje V. Bokorová, s tým, že detstvo prežila v 80. rokoch a tieto roky sa snažila aj na maľbe zobraziť.

Zdroj: Archív Veronika Bokorová

Trup modelky, ako povedala V. Bokorová, bol venovaný hlavne mončičákom, ktorých miluje doteraz. „Chrbát modelky zdobil Kuko, lebo nedeľné ráno bez relácie Od Kuka do Kuka by nebolo ono. Z dlane sa usmievalo slniečko na rukavičke. Vlasy som modelke upravila na spôsob trvalej, ktorá vtedy tak veľmi frčala, aj keď každej dáme pridala aspoň 15 rokov,“ so smiechom opisuje umelkyňa.

Spomienky na tele modelky

Pravá noha bola venovaná potravinám, cukríkom Zimná a Letná zmes, ktoré sa predávali v plechovkách. „Vždy som ich vyjedala s mojim dedkom,“ spomína V. Bokorová. Na maľbe sú však aj ďalšie spomienky.

„Sáčkové mlieko, ktoré vždy tieklo, žuvačky Pedro, ktorých som vyžula asi tisícky. Šumienky, ktoré sme nikdy nekonzumalovali tak, ako sa mali, ale sme ich lízali z dlane. Hneď ma štípe jazyk, ako si na to spomeniem. A svoje miesto v maľbe si našiel aj cukor Bridž, ktorý bol iba pre návštevy do kávičky alebo čaju, no my sme ho potajme chrumkali, keď už neboli v skrinke sladkosti,“ pokračuje vicemajsterka Slovenska v maľbe na telo.

Zdroj: Archív Veronika Bokorová

Ako Ďalej hovorí V. Bokorová, ľavá noha bola venovaná technológiám vtedajšej doby. Čo sa dalo vidieť na nej? „Vodná hra s krúžkami, po ktorej som túžila, no nikdy som ju nemala. Pevná linka, z ktorej by sa dnešné deti už asi nedokázali dovolať. Premietačka Diax, na ktorej sme si premietali tých pár rozprávok dookola ale stále nás bavili. Kazeta s magnetofónu, ktorú sme si pretáčali pomocou ceruzky alebo pera,“ pokračuje umelkyňa, s tým, že chýbať nemohla ani elektronická hra „No počkaj zajac“, predskokan dnešných počítačových hier.

„Ak som niekoho tou maľbou "donútila“ cestovať v čase, tak misiu cestovania v čase beriem za splnenú," dodáva V. Bokorová. Jej ocenenú maľbu si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

FOTO: Maľba na telo Veroniky Bokorovej, ktoré získala striebro na majstrovstvách
11
Galéria
Zdroj: Archív Veronika Bokorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM