Erik Bojničan Kultúra

Unikátny zážitok z Austrálie v Hlohovci: Hudobníci rozozvučia Empírové divadlo

Milovníci dobrej hudby si prídu na svoje. Do Hlohovca zavítajú Sunshine Coast Oriana Choir až z ďalekej Austrálie počas svojho medzinárodného turné.

Ilustračný obrázok k článku Unikátny zážitok z Austrálie v Hlohovci: Hudobníci rozozvučia Empírové divadlo
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Spevácky zbor Sunshine Coast Oriana Choir z Austrálie predstaví svoj repertoár skladieb od klasickej po modernú hudbu a world music v hlohoveckom Empírovom divadle.

Prečítajte si: Dobré správy pre cestujúcich: V Hlohovci budeme jazdiť v MHD zadarmo!

Zbor bol založený v roku 2005 v prekrásnom regióne Sunshine Coast v štáte Queensland a môže sa pochváliť päťnásobným víťazstvom titulu Grand Champion Choir v súťaži Eisteddfod. Pod taktovkou dirigentky Sarah Milliken je na svojom druhom medzinárodnom turné, tentoraz po strednej Európe, s vystúpeniami na miestach ako katedrála sv. Matúša v Budapešti, Salzburgský dom v Salzburgu a pražskom Hlahole.

Na Slovensku sa predstavia práve v našom meste. Ich vystúpenie sa bude konať v Empírovom divadle už v nedeľu, 25. septembra so začiatkom o 16:00.

Prečítajte si: Skvelú náladu nepokazilo ani počasie: Krompoldovské hody zachytené v obrazoch

Podujatie je prvým z cyklu komorných koncertov B-dur, ktorý je zameraný predovšetkým na hudbu 20 a 21. storočia, ale nebudú chýbať ani skladby z obdobia baroka a romantizmu. Tie na jeseň odprezentuje okrem zahraničného hosťa Sunshine Coast Oriana Choir aj niekoľko renomovaných slovenských súborov a interpretov ako Suchoňovo kvinteto a Matej Arendárik, Zuzana Grejtáková, Boris Lenko či Milan Paľa a Ladislav Fančovič.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM