Erik Bojničan Rôzne

Turistika s parádnym výhľadom: Výstup na Šianec sa niesol v dobrej nálade, FOTO

Krásne počasie vylákalo na výstup na vyhliadku Šianec nad Hlohovcom desiatky turistov. Za odmenu ich čakal krásny výhľad na mesto. Pozrite si FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Turistika s parádnym výhľadom: Výstup na Šianec sa niesol v dobrej nálade, FOTO
29
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Posledný deň v roku 2016 sa v Hlohovci zišli turisti na symbolickej rozlúčke so starým rokom. Klub slovenských turistov Hlohovec zorganizoval piaty ročník Silvestrovského výstupu na Urbánok a Šianec.

Štart, trasa, ako aj čas boli individuálne. Plánované stretnite v cieli bolo naplánované na čas medzi 11:00 až 13:00. Na výstup na vyhliadku nad mestom sa vybralo niekoľko desiatok turistov, ktorí sa rozhodli využiť krásne slnečné počasie, ktoré počas dňa panovalo.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Na Šianci sa už pred 11:00 začali stretávať prví turisti. Napriek chladu, ktorý panoval nechýbala dobrá nálada. Návštevníci podujatia si spolu zaspievali a ako odmena za výstup ich okrem pohľadnice od organizátorov čakal aj výhľad na mesto a široké okolie.

„Som vášniví turista a keďže tento rok silvestrujem v Hlohovci, nenechal som si podujatie ujsť. Ten výhľad je skutočne parádny, hlavne v takomto počasí," povedal nám jeden z turistov, ktorý sa kochal pohľadom na Hlohovec.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Pochvaľoval si aj mladý párik, ktorý sa o podujatí dozvedel len ráno. „Hľadali sme niečo, kam by sa dalo počas dňa zájsť v Hlohovci alebo okolí a natrafili sme na túto akciu. Rýchlo sme spravili čaj do termosky, obliekli sa a vyrazili. Nahodili sme také tempo, že sme tu ešte v predstihu. Je tu naozaj krásne, vyzerá to tak, že si spravíme novú tradíciu,“ vyjadrili sa.

Fotografie zo Silvestrovského výstupu na Urbánok a Šianec aj výhľad na Hlohovec si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Fotogaléria: Silvestrovský výstup na Urbánok a Šianec ponúkol krásny výhľad
29
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM