Erik Bojničan Rôzne

Turistická chuťovka pred jesenným HP-čkom: Putovania cez región Poniklec

Dni bývajú ešte teplé, no stromy už pomaly začínajú hrať všetkými farbami jesene, čo vytvára výborné podmienky na turistiku. Pred jesenným HP-čkom sa môžete naladiť na prvom ročníku akcie Putovanie cez región Poniklec. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Turistická chuťovka pred jesenným HP-čkom: Putovania cez región Poniklec
Foto: Róbert Jakubička

Prvý ročník turistiky Putovanie cez mikroregión Poniklec je na programe už túto sobotu. Ak máte radi jesenné prechádzky, či cyklistiku máte možnosť sa prejsť po jednom z najkrajších kútov v našom regióne. Obce, cez ktoré vedie trasa totiž, vytvárajú mikroregión Poniklec.

Ako prezradili organizátori, cieľom akcie je prehliadka a propagovanie týchto pekných končín hlohoveckého regiónu.

Trasa vedie po poľných a lesných cestách a chodníkoch. Prevažne bude vyznačená vlastným značením organizátorov a čiastočne bude vedená po červenej hrebeňovej TZT č. 0705a, vedenej hrebeňom Považského Inovca.

Cieľ putovania, viecha Jašter, má podľa organizátorov ambíciu stať sa vyhľadávaným miestom pre turistov a priateľov prírody a regiónu. Účastníkov putovania tam čaká milé prekvapenie v podobe občerstvenia. Podrobné informácie a prípadné zmeny, alebo spresnenia trasy a programu podajú pred akciou, resp. priamo na štarte jej organizátori. Akciu organizujú Hlohovecký cech vinárov spolu s obcami Dolné Otrokovce a Horné Trhovište.

Putovanie cez mikroregión Poniklec (1. ročník)

Termín: Sobota, 19. september 2015

Trasa: 12 km: Dolné Otrokovce – Horné Trhovište – Tepličky – Hlohovec, Jašter

Štart: Jednotný spoločný štart – Dolné Otrokovce, Obecný úrad, 09:30 hod.

Cieľ: Hlohovec, viecha Jašter

Charakter trasy: Trasa je určená pre peších turistov aj pre cykloturistov (horský bicykel).

Doprava na štart a z cieľa:

Doprava na štart do obce Dolné Otrokovce je možná mimoriadnym autobusom (trasa Hlohovec–Tepličky—Horné Trhovište—Horné Otrokovce—Dolné Otrokovce ), s odchodom o 08:30 hod zo zastávky Hlohovec, Hlohová ul., z Tepličiek o 08:45 hod., z rázcestia Horné Trhovište o 08:55 hod. a z Horných Otrokoviec o 09:10 hod. Príchod do Dolných Otrokoviec je o 09:20 hod. Z cieľa je možná doprava autobusmi SAD do HC, PN a viacerých obcí okresov HC a PN.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM