Zuzana Jakubičková Krimi

Trnavskú políciu ochromili správy o uložení bomby: Vinník je už za mrežami

Polícia už obvinila zo šírenia poplašnej správy 47-ročného muža z Horných Otrokoviec v okrese Hlohovec. Muž opakovane telefonoval na linku operačného strediska v Trnave a zakaždým oznámil, že tam vybuchne bomba. Za tento skutok mu hrozí basa na jeden až päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskú políciu ochromili správy o uložení bomby: Vinník je už za mrežami
Foto: Zuzana Jakubičková

Vyšetrovateľ obvinil zo šírenia poplašnej správy 47-ročného muža z Horných Otrokoviec v okrese Hlohovec a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Na základe príkazu na prijatie do väzby eskortovala obvineného muža hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky do Ústavu na výkon väzby. Za opakované šírenie poplašnej správy mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Informoval o tom krajský hovorca Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.

„V Hlohovci z telefónneho automatu zavolal 1. marca na linku 158 neznámy muž a povedal "Zgerba, za 10 minút vyletíte do vzduchu, máte tam bombu!“. Policajti vyšetrovaním zistili, že ide o toho istého muža, ako v prípade z 20. februára," uviedol Hanus s tým, že vtedy páchateľ zavolal dvakrát na operačné stredisko polície v Trnave a zakaždým oznámil, že vybuchne bomba. Dodal, že mužovi namerali policajti dychovou skúškou 1,46 promile alkoholu.

Opakované šírenie poplašnej správy

Muž telefonoval na operačné stredisko aj 20. februára. Uviedol, že na polícii v Trnave sa nachádza bomba a opätovne z toho istého čísla, asi o dvadsať minút znovu zavolal a oznámil, že v Trnave na polícii vybuchne za dve minúty bomba. Takýmto konaním spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia.

Policajti vykonali potrebné opatrenia a tiež začali po mužovi pátrať. Na základe dôslednej práce polície sa podarilo muža z Horných Otrokoviec vypátrať. Muž bol podrobený dychovej skúške, ktorou mu policajti namerali 1,46 promile alkoholu. Vyšetrovateľ ho už obvinil z trestného činu šírenia poplašnej správy. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM