Erik Bojničan Hádzaná Hádzaná

Tréner Lipták po prvom finále: Príliš skoro sa rozhodlo o víťazovi tohto stretnutia

Hádzanári Hlohovca neuspeli v prvom stretnutí na súpera z Prešova nestačili. Podľa trénera Liptáka však môže byť odvetný zápas celkom iný.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Lipták po prvom finále: Príliš skoro sa rozhodlo o víťazovi tohto stretnutia
Zdroj: TASR

V prvom zápase finálovej série o majstra SR sa zrodilo víťazstvo domáceho Prešova. Naši boli obhajcovi titulu vyrovnaným súperom ani nie do polovice prvého polčasu. V 12. minúte bolo 7:7, ale do konca polčasu zaznamenali Hlohovčania iba chudobné dva góly.

Obrovskou prekážkou bol pre nich brankár Čuprina. Ani po zmene strán sa obraz hry veľmi nezmenil. Hlohovčania akoby už rezignovali a čakali na koniec zápasu. Domáci tréner poslal postupne všetkých hráčov z lavičky na palubovku a aj tí sa niekoľkými gólmi podieľali na jasnom víťazstve.

„Príliš skoro sa rozhodlo o víťazovi tohto stretnutia. Prakticky už v priebehu prvého polčasu. Nemôžeme zahadzovať toľko šancí, Čuprina nás dokonale vychytal. V druhom polčase sme sa už prakticky šetrili na sobotňajší súboj u nás doma, ktorý môže byť celkom iný,“ povedal po stretnutí tréner Hlohovca Martin Lipták.

1. finále play off extraligy

Tatran Prešov – HC Sporta Hlohovec 36:21 (18:9)

Zostavy a góly:

Tatran: Čuprina, Vernarský – Rábek 3/1, Humeňanský 2, Kopčo 8, Hrstka 4/2, Wilga 1, B. Krok 5, Rečičár 1, Sadovij 3, Kríž 1, L. Urban 4, Furlan 1, Číp 3, Tribus

Hlohovec: Žarnovič, Kašťák – Guzy 5, Hriňák 2, Holdoš 1, Sivák, Hes, Ďuriš 3/1, Briatka 1, Vaňko, Švorc, Zaťko 4, Papp 2, Majbik 3
Rozhodovali: Brunovský, Čanda, vylúčení: 1:4, 7 m hody: 4/3 – 2/2, 897 divákov
/na zápasy 1:0/

Prvý finálový zápas našich hádzanárov
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM