Erik Bojničan Krimi

Tragédia na R1, padli prvé obvinenia: Vodičovi hrozí basa, nepomohol zraneným, z miesta ušiel a nebol sám!

Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala na R1 má podľa policajtov prvých obvinených. Vodičovi podľa mužov zákona hrozí 10 rokov, ďalším dvom účastníkom 3.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na R1, padli prvé obvinenia: Vodičovi hrozí basa, nepomohol zraneným, z miesta ušiel a nebol sám!
Zdroj: Dnes24.sk

Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala na rýchlostnej ceste R1 má podľa mužov zákona prvých obvinených. Vyšetrovateľka podľa informácií od krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej obvinila z prečinu usmrtenia, ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci 36 ročného muža zo Šintavy. Okrem toho polícia podľa slov hovorkyne obvinila v tomto prípade aj dve osoby, 24 ročnú spolujazdkyňu a 21 ročného spolujazdca za neposkytnutie pomoci.

„Vodičovi hrozí v prípade preukázania viny za usmrtenie závažnejším spôsobom konania a pod vplyvom návykovej látky trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Ostatným dvom osobám, ktoré neposkytli potrebnú pomoc po dopravnej nehode, hrozí v zmysle zákona až trojročný trest odňatia slobody,“ hovorí Linkešová, podľa ktorej vyšetrovateľka navyše spracovala návrh na väzobné stíhanie vodiča, ktorý do rozhodnutia súdu zostáva naďalej v cele policajného zaistenia.

Pri dopravnej nehode podľa policajtov vodič na aute Audi RS6 narazil z nezistených príčin do zadnej časti auta Renault Dacia Duster. „Pri náraze došlo k ťažkému zraneniu 52 ročného občana Rakúska z Dacie, ktorý zraneniam na mieste nehody podľahol. 40 ročná spolujazdkyňa z okr. Nitra bola so zraneniami hrudníka hospitalizovaná do galantskej nemocnice,“ doplnila Linkešová.

Môže vás zaujímať:

Mimoriadne tragický týždeň na našich cestách: Policajti dvíhajú varovný prst, toto sú príčiny nešťastí!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM