Erik Bojničan Rôzne Rôzne

Toto vám zabezpečí zaručene výnimočný výhľad: Vianočný Hlohovec z výšky kostolnej veže, vieme kedy to bude možné!

Chcete zažiť niečo naozaj výnimočné? Výstup cez schodisko z 18. storočia, chodník popod kostolné zvony a pohľad na vianočný Hlohovec z 27 metrov vysokej veže farského kostola stojí určite za to! Pozrite si presne, kedy a ako.

Ilustračný obrázok k článku Toto vám zabezpečí zaručene výnimočný výhľad: Vianočný Hlohovec z výšky kostolnej veže, vieme kedy to bude možné!
Foto: Zuzana Jakubičková

Chcete sa nadýchať sviatočnej atmosféry a prezrieť si Hlohovec odetý do vianočného šatu z vtáčej perspektívy? Výstup na vyhliadku veže kostola je určite tým pravým miestom!

Prečo sa oplatí vyjsť na vyhliadku

Výhľad na okolitú krajinu pri dobrom počasí je jedinečný a nezabudnuteľný. Bezprostredné okolie mesta Hlohovec a veže je podrobnejšie opísané na štyroch veľkorozmerných fotografiách umiestnených na každej svetovej strane vyhliadky.

Je to jediné miesto v historickom centre mesta, kde máte možnosť vidieť centrum mesta z vtáčej perspektívy a zároveň zhliadnuť aj historické vyobrazenia mesta Hlohovec a porovnať si ich tak so súčasnosťou.

V obslužnej miestnosti vo veži si môžete zakúpiť suveníry a upomienkové predmety Vlastivedného múzea v Hlohovci. Zakúpením vstupenky na vyhliadku veže kostola máte jednorazový vstup zdarma do expozičných a výstavných priestorov vlastivedného múzea v Hlohovci, ktorý platí dva dni od zakúpenia vstupenky.

Čo vás čaká počas výstupu na vyhliadku veže kostola

V prvom rade sa pripravte na zdolanie 153 schodov a na prevýšenie 27 metrov. Pri výstupe na vyhliadku veže kostola budete prechádzať najskôr cez drevené vretenovité schodisko z 18. storočia. Na jeho konci pokračuje chodník nízkym otvorom cez stenu do samotnej veže. Pravotočivým schodiskom pokračuje trasa ku gotickým oknám prvého podlažia. Na ľavej strane je umiestnená podesta s hodinovým strojom z 20. storočia.

Na ďalšom podlaží vedie chodník popod kostolné zvony, odkiaľ sa prudkým pravotočivým schodiskom spája s podlažím pod ochodzou. Krátkym dreveným schodiskom sa dostanete k vstupu na vyhliadku a do malej obslužnej miestnosti, ktorá bola vybudovaná v roku 1932 tunajším dobrovoľným hasičským zborom. V tejto miestnosti je dnes inštalovaná expozícia historických vyobrazení Hlohovca. Pohľad z vyhliadky mestskej veže sa Hlohovčanom naskytne po prvý krát v histórii, keďže doteraz nikdy nebola verejne prístupná.

Výstup na vyhliadku mestskej veže budete môcť zažiť počas trvania vianočných trhov každý deň od 14:00 do 20:00.

Môže vás zaujímať:

Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé INFO o voňavých vianočných trhoch

Obľúbené sviatky sa pomaly blížia: Kedy sa rozsvieti stromček a aké budú novinky vo výzdobe?

Najkrajšie obdobie v roku sa blíži: PREHĽAD, kde a kedy sa v okolí Hlohovca chystajú vianočné trhy

Foto: ilustračné, Zdroj: Jozef Urmisnký, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM