Erik Bojničan Rôzne

Toto sa len tak nevidí: Pri Hlohovci vznikol ľadový kolotoč, VIDEO

Zábery ako z ďalekého severu, vznikli však len kúsok od Hlohovca. Na zamrznutom rybníku bol vytvorený ľadový kolotoč! Veď sledujte zábery...

Ilustračný obrázok k článku Toto sa len tak nevidí: Pri Hlohovci vznikol ľadový kolotoč, VIDEO
12
Galéria
Zdroj: RZ Verešvárska Baňa - Červeník

Tuhá zima, ktorá v ostatných dňoch panuje aj v Hlohovci a okolí, akoby nie odísť. Dokáže sa však postarať aj o spestrenie bežných dní. Na svoje si prišli milovníci sánkovania, lyžovania, korčuľovania či stavania snehuliakov. Fantázii sa však medze nekladú. Dá sa vytvoriť napríklad aj také dielo, aké vzniklo v obci Červeník na miestnom rybníku.

Na náš región tu vznikla skutočná rarita – ľadový kolotoč. Viac nám prezradil predseda a zakladateľ Rybárskeho združenia Verešvárska Baňa – Červeník Pavol Šimunič. „Videli sme tento nápad na videu z Fínska. Prišiel s tým jeden z našich členov a v rovnaký deň na to prišli aj predstavitelia spoločnosti Sports. Dohodli sme sa, či takúto vec neskúsime spáchať na tom našom rybníku. Slovo dalo slovo a o tri dni bolo všetko pripravené na vytvorenie kolotoča,“ povedal Šimunič.

Zdroj: YouTube.com

„Začalo sa ráno o deviatej a okolo obeda už bol kolotoč spravený. Trvalo to približne tri a pol hodiny. Muselo sa to zamerať, vyvŕtať diera a dvakrát vyrezať motorovými pílami dookola,“ povedal ďalej predseda rybárskeho združenia.

Ako ďalej povedal, ľadový kolotoč je však ťažké udržať v prevádzke. „Máme stále okolo desať stupňov pod nulou, tak kolotoč primŕza, musel by sa stále prepilovávať,“ dodal Šimunič s tým, že v rámci bezpečnosti kolotoč nechali nateraz zamrznúť.

To, ako ľadový kolotoč na Verešvárskej bani vznikal si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Interesantné dielo pri Hlohovci: Na rybníku vznikol ľadový kolotoč, FOTO
12
Galéria
Zdroj: RZ Verešvárska Baňa - Červeník
Ktorý zo zimných športov máte najradšej?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM