Erik Bojničan Rôzne

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 3 krásy v okolí Hlohovca, ktoré by bol hriech nezažiť

Región v okolí Hlohovca je bohatý nielen na množstvo architektonických krás, ale aj tých prírodných. Mnohé z nich sú svetovo známe, ale iným sa takejto slávy až tak nedostalo. Pripravili sme si pre vás trojicu z takýchto miest, ktoré rozhodne stoja za vašu pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 3 krásy v okolí Hlohovca, ktoré by bol hriech nezažiť
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Stará hora – Hanšutka

Stará hora, alebo tiež Hanšutka leží za hlohoveckou časťou Nová Štvrť. Všetkých návštevníkov okrem prekrásne prírody očaria aj krásne výhľady na Hlohovec a široké okolie. V bývalej tehelni, okolo ktorej vedie cesta boli nájdené rôzne skameneliny morských živočíchov. Ak sa po tejto ceste vyberiete ešte ďalej, k starému kameňolomu možno sa vám počas prechádzky podarí natrafiť na kvapľovú výzdobu v dutinách, ktoré boli objavené počas ťažby

Sútok Váhu s Dudváhom

Sútok týchto dvoch riek je najnižším bodom nášho okresu (131 m n. m.) Krásna príroda v okolí Váhu a jeho pokojný tok sú ideálnym miestom na oddych. Pokiaľ sa na výlet vyberiete po ľavej strane Váhu, od Hlohovca je táto lokalita dostupná na bicykli. Ak sa od rieky po poľnej ceste vyberiete smerom na obec Dvorníky a ako odmena sa vám naskytne pohľad na rozsiahlu krajinu. (titulná foto)

Termálne pramene v Koplotovciach

Zaujímavosťou neďalekej obci Koplotovce v hlohoveckom okrese na ceste popri Váhu do Piešťan sú dva termálne premene, ktoré vyvierajú priamo v obci. Traduje sa, že ich voda, ktorú je cítiť typickou sírnatou arómou má blahodarné účinky na kožné ochorenia ako aj tráviace a pohybové ústrojenstvo.

Môže vás zaujímať:

Zažil dobu napoleonskych výbojov, no i dve svetové vojny: Toto je on, jeden z najstarších stromov v Hlohovci

Keď sa merať cestu rozhodne oplatí: 5 dedín pri Hlohovci, do ktorých by ste mali zavítať

Pôvodné mená našich dedín vás dostanú: Bojničky ešte ako tak, ale Also Atrak je víťaz :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM