Erik Bojničan Krimi

Tínedžer (19) z Hlohovca si za volant tak ľahko nesadne: Nezastavil policajtom, to však nie je jeho jediný problém...

Na tento deň nebude mladík (19) z Hlohovca spomínať v dobrom. Policajti ho podľa ich slov vyzvali na zastavenie, no ten pokračoval v jazde. Aký mal dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Tínedžer (19) z Hlohovca si za volant tak ľahko nesadne: Nezastavil policajtom, to však nie je jeho jediný problém...
Foto: Zuzana Jakubičková

Z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Márie Linkešovej vyšetrovateľ 19 ročného mladého muža z Hlohovca.

„V sobotu, 3. 10. išiel na bielom aute Škoda Octavia za mestom Hlohovec z odpočívadla. Policajti dávali vodičovi znamenie na zastavenie vozidla. Vodič na výzvy nereagoval a pokračoval ďalej v jazde. Policajná hliadka ho vzápätí zastavila ešte raz a vodiča vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol,“ uviedla Linkešová podľa ktorej mu v dychu v noci namerali 0,76 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,46 promile.

Mladík mal podľa mužov zákona navyše súdom uložený zákaz viesť motorové vozidlá do novembra 2016. „Policajti muža zadržali v zrýchlenom konaní ho obvinili. O jeho vine a treste rozhodol súd v stredu. Po verdikte bol prepustený na slobodu,“ doplnila hovorkyňa.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM