Rôzne

Symbol Vianoc si môžete preniesť do príbytkov: Do Hlohovca príde Betlehemské svetlo

Do nášho mesta aj tento rok zavíta Betlehemské svetlo. Obyvatelia Hlohovca si tak budú môcť odpáliť plamienok a preniesť si ho napríklad domov.

Ilustračný obrázok k článku Symbol Vianoc si môžete preniesť do príbytkov: Do Hlohovca príde Betlehemské svetlo
Zdroj: TASR

Plameň pokoja, lásky a nádeje z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme si budú môcť odpáliť a odniesť domov aj Hlohovčania. A postarajú sa o to skauti.

Už v túto sobotu 17. decembra ho doručia skautské posádky prostredníctvom vlakov do viac ako 330 miest a obcí, nevynímajúc ani Hlohovec. „Na vlakových staniciach, kam v sobotu dorazí Betlehemské svetlo, už budú čakať skauti s lampášmi a až do Štedrého dňa ho budú roznášať v jednotlivých mestách a obciach, do nemocníc, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti, azylových domov, na sv. omše, alebo ho doručia k ľuďom priamo domov,” vysvetlil Marián Suvák, koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku.

Ako informujú skauti ďalej v tlačovej správe, už na stanicu si však poň môže prísť každý, kto má záujem. Do Hlohovca dorazí vlak smerujúci z Bratislavy do Prievidze vezúci skautov s Betlehemským svetlom o 15:49.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM